Kirjoitukset avainsanalla uusperhe

Ei ennen vanhaan puolisoa jatkuvasti vaihdettu.

Höpöhöpö! Silloin vasta vaihdettiinkin. Tai siis se toinen kuoli missä lie sotatantereella tai sitten kapakkatappelussa. Ja naiset synnytyksiin. Tai tauteihin.

Ja sitten piti järjestää elämä uusiksi. Miehen piti saada lapsille joku hoitajaksi. Ja naisen joku itselleen ja lapsilleen elättäjäksi.

Elämä alkoi tasaantua ja elinvuosia riittikin pidemmälle. Tässä välissä oli sitten aika, kun se, mitä alttarilla luvattiin, se myös pidettiin. Hautaan asti. Vaikka hampaat irvessä. Tai ilman hampaita. Nyrkin ja hellan välissä.

Näin se ainakin on meille kerrottu. Millaista ennen vanhaan oli.

Nykyisin uusperhe alkaa olla normaalimpi perhekuvio kuin ylistetty - melkein jalustalle nostettu - ydinperhe. Eikä siis olekaan uusi ilmiö auringon alla. Pöydän äärellä on sitten sun ja mun lapset. Joillakin joukon jatkoksi liittyvät myös exien lapset.

Vaikka äiti tai isä muuttaa pois, vaikka vanhempien nyxistä tulisi exiä, sisaruus on ja pysyy. Lapsiperheessä se tietää hulinaa aamusta iltaan, aikataulutusta exien, nyxien, exien nyxien ja exien exienkin välillä. Vaan on se onni. Että jotkut älyävät pitää yhteyden olemassa.

Itse en tästä mitään tiedä. Jo reilusti yli kolkytvuotista sotaa jatkaen mennään. Ja mahdutaan vielä samaan pihakeinuun istumaan. Seurataan vierestä, kun puoli tusinaa, ja välillä ylikin, täyttää pihamaan kikatuksellaan ja kujeillaan.

Hesarista osui ja upposi tällä kertaa: 

(THL:n väitöskirjatutkija Piia Karjalasen vinkki vanhemmuuteen)

Että jos siinä hulinassa edes joskus ehtisi.

<3

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat