Kirjoitukset avainsanalla clafoutis

Mähän en ole kummoinen kokki kuin leipurikaan. Ei riitä pinnaa tutkia reseptejä ja monimutkaisia ohjekokonaisuuksia.

Homma kuin homma, niin nopsasti valmista pitäisi tulla.

Tätä ohjetta jäin kuitenkin makustelemaan:

Kuori ja lohko päärynät. Koverra siemenkodat pois.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja sokerit. (Piti googlata toi jauhojen määrä, näytti niin pieneltä. Mutt joo, on ihan oikein. Sen lopputuloksen kuuluu olla kostea!)

Riko munat, vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää kerma. (Hyvä, että mainittiin toi munien rikkominen – muutenhan sitä olisi voinut kokonaisia munia kuorineen alkaa vatkata?!)

Lisää kerma-munaseos jauhoihin. Sekoita tasaiseksi.

Lisää rouhittu suklaa. (Mitäh – etkö rouhinut sitä vielä! Jätin ohjeesta sen kohdan pois. Oletin, että ymmärrät muutenkin!?)

Kaada taikina vuokaan. (Ei mulla oo sellaista piirakkavuokaa. Käytin tavallista irtopohjavuokaa.)

Paista uunissa 175-200 asteessa n. 30 minuuttia. (Tässä kohtaa muistan aina hokea: Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku. – Ai niin – eihän tää ookaan kakku vaan piiras. Tai oikeestaan pannukakku! Oikeesti. Noh, käytän samaa lorua aina, kun paistan jotain, vaikka makaronilaatikkoa. Toimii siihenkin.)

Ja tämmönen siitä tuli.

EI! Ei makaronilaatikosta, ku pannarista!

NAM.

Sanoivat muutkin. Ehkä vain mun ilokseni. Mutta kuitenkin. :D

Tätä me syödään myös jouluna.

EI! Ei tietenkään tätä kuvan kakkua - se syötiin jo.

Paistan uuden. Tietty.

 'Älätulepahakakkutulehyväpannari!'

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
Joulukuu
2018
2017
2016

Kategoriat