Kirjoitukset avainsanalla kaakka

Teuvolla on monta hommaa.

Vaan laskeeko Teuvo lasten varpaita kuitenkaan?

Teuvo osaa myös ratsastaa. Jiihaa!

Teuvo-testikuski ajopelit tarkastaa.

Teuvo Tytönkin tapaa.

Teuvo onneenkin opastaa.

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin on Teuvo tohkeissaan. Juuri kuuli sukulaisten tänne pelmahtaneen. Jo alkaa Teuvo toittottaa!

Kuuli Teuvo, kuinka tulijalta kysellään, mitä kuuluu Helsinkiin? Teuvo tietää vaan muut ei viel, ett Vantaa ei oo Helsinkii. Ja Vantaall on Teuvon koti uus.

Ja siell se luvattua lomaa viettää.

Sisustamisesta Teuvo tykkäisi vaan ei ehdi kauaa yhdessä paikassa stailata. Ei. Sitten sitä jo lennetään taas. Kuin ihkaoikea lintu. Se se on Teuvosta huisia. Ei tiennyt Teuvo, että kaakatkin lennellä vois.

Niin sitä mentiin ilmojen halki. Ja taas. Ja taas. Ja taas. Joku karvakorvakin yritti ilmasta suoraan napata. Teuvopa neuvokkaana väisti. Ja sulkansa säästi.

Kun perhe aamuisin hälisten ovesta katoaa, Teuvolla alkaa jo odotus. Milloin taas kuunnella sais? Päivät niin pitkiä on. Ei kuulu supatus eikä hupatus. Vain patterin puhinaa. Vesijohtojen kohinaa. Hiljaista on.

Vaan jopa kuuluu rapusta huuto ja mekastus. Oma perhe se siellä. Oisko mitään kauniimpaa kuin porukan yhteinen pajatus. Oman porukan pajatus. Sen kun illalla kuulee, Teuvo sitä melkein taivaaksi luulee.

Kommentit (4)

Kun ensimmäisen kerran kuulin Teuvosta, hän kiukutteli lipaston laatikossa. Päiväkausia oli jatkunut niin. Kuulemma.

Hetken olin huolissani. Onkohan tulevalla adoptiovanhemmalla oikeasti aikaa niin vaativan yksilön hoivaamiseen. Lapsiperheen arjessa riittää muutenkin vauhtia ja vaarallisia tilanteita ihan omiksi tarpeiksi. Että vielä lisäksi tommonen herkkähipiäinen yksilö. Ja riittääkö niitä lipastoja laatikoineen kaikille, kun sellainen kiukkuhetki tulee?

Mulla oli kuitenkin ilo olla todistamassa adoptiohetkeä. Rautatieaseman tungoksessa Teuvoa ujostutti. Se kurkisti vain nopeasti muovikassin uumenista ja pakeni pian takaisin kassin pohjalle.

Lopulta junailtiin kotia kohti. Teuvokin pääsi kurkistamaan vaihtuvia maisemia. Räntäsade ikkunan takana ei laskenut tunnelmaa. Teuvo katsoa napitteli uutta perhettään uteliaana. Uuden kodin muut asukkaat tuntien, oon varma, että lennokasta menoa on luvassa. Paljon.Teuvo muistuttaa hiukan pingviiniä, mitä se ei suinkaan ole. Teuvo on kaakka. Ja kotoisin Ruovedeltä, Kaakkahautomosta.

Perinteisesti ajatellen kaakoista sanotaan, etteivät ne ole kovin älykkäitä. Mutta voiko arjessa suurempaa älykkyyttä olla kuin kuunnella aina kun jollain vain on jotain sanottavaa? Ja olla aina samaa mieltä juttukaverin kanssa. Se on kaakkojen erityistaito.

Sellaisen viisauden soisi leviävän myös ihmisten keskuuteen.

Suopeissa olosuhteissa kaakat levittäytyvät mitä todennäköisimmin ympäri Suomea hyvinkin nopeasti. Olisi mukava kuulla, mihin asti kaakkoja on jo ehtinyt lennähtää.

Oman yksilön hankintaa pohtivan on syytä varautua odottamaan. Kaakkahautomolla on kuulemani mukaan kevätkiireitä.

Kommentit (4)

Vierailija
2/4 | 

Onko teillä näköhavaintoja kaakoista myös viikonlopulta? Havainnot voi ilmoittaa 3.2. asti BirdLifelle (www.pihabongaus.fi). Sieltä löytyy tarkemmat ohjeet. "birdie"

Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat