Kirjoitukset avainsanalla persoonallisuus

Ärsyttääkö, jos työkaveri haluaa tarkistaa vielä kerran yksityiskohdan, josta on jo puhuttu monta kertaa?

Olisitko valmis lyömään vaikka vetoa, että homma on ihan ok ja nyt pitää saada projekti etenemään?

Jääkö kollegasi käytävälle juoruamaan ja kohta sieltä kaikuu iloinen naurunremakka?

Olet jo kääntymässä ja huutamassa jotain kärkevää, kun toinen kollega ottaa kopin ilmeestäsi ja vastoin omaa mukavuuttaan muistuttaa, että pian päästäisiin lounaalle, kunhan homma saadaan ensin liikkeelle.

Ruåttista kuuluu hyvää. Tutkija Thomas Erikson on kirjoittanut työelämän idiooteista. Joojoo. Eikäku erilaiset luonteet ne vain törmäilee. IPU-instituutin väreihin perustuva luonneanalyysi vaikuttaa hauskalta.

Esimerkissäni ärsyyntynyt punainen tahtoo toteuttaa ja nopeasti. Tehokkaasti. Sininen on piinallinen tarkkuudessaan ja muiden mielestä tylsä jarrumies.

Pari keltaista siellä jo vaihtaa kuulumisia ja pohtii samalla innokkaasti tulevan pikkujoulun ohjelmaa, ehtiihän punainen kollega huolehtia projektin etenemisestä. Heitä, innovatiivisia keltaisia, se ei enää jaksa kiinnostaa. Uutta ideoimaan!

Taustalla viihtyvä vihreä kollega pelastaa tilanteen täpärästi ehtiessään ennen punaisen äksyilyä herättää  mielenkiintonne johonkin mukavaan. Ettei nyt kukaan suuttuisi. Se on niin ikävää. Ja ahdistavaakin.

Ei kai meistä kukaan ole ihan puhtaasti yhtä väriä edustava ääripää, mutta jotain tottakin noissa on. Seuraavan kerran, kun on tilaisuus, tarkkaile ainakin itseäsi. Voit yllättyä.

Mutta voiko työelämässä viileästi pohtiva sininen olla harrastuksissa tai kotioloissa räiskyvä ja luova keltainen?

Mikä on sinun luonteellesi ominaisin väri?

Kommentit (2)

Vierastelija
1/2 | 

Luin tästä värianalyysistä joitakin vuosia sitten. Taidan olla eniten vihreä, johon on matkan varrella sekoittunut keltaisista. Punaista ei juuri löydy, siksipä en ole tykännyt olla esimiesasemassa, vaikka olosuhteiden pakosta olen sitäkin joutunut tekemään. Ei ollu mun juttu. Mä olen se rauhallinen sovittelija, joka ei tykkää riidellä 🤗

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat