Kirjoitukset avainsanalla kansallispuku

Melkein unohdin!

Äidin tavaroita selvitellessäni löysin tämän kirjasen. Voi sentään. Osa sivuista on kadonnut menneeseen. Vähän kuin sisältönsäkin.


 


 


 

Milloin viimeksi näit kansallispuvun muualla kuin TV:stä Itsenäisyyspäivän juhlassa, sillä jo vanhemmalla rouvalla, joka työntää veteraanipuolisoaan pyörätuolissa? Se ikäpolvi on jo käynyt vähiin.

Lapsuudessa käytin Hämeen pukua (tuossa kansikuvassa keskellä). Siskolta perittyä. Juhannuksena. Ei kai sitä muulloin käytetty. Toinenkin puku oli, mutta se täydentyi käyttökuntoon vasta anopin käsissä. Tytär käytti sitä pari kertaa.

Äidin puku (syntymäpaikan mukaan, Viipuri) pääsi pitkästä aikaa ulkoilulle, kun huomasin sen sopivan itselleni. Kansallispuvuthan on siitä käteviä, että ne ottavat huomioon naisvartalon luonnolliset muutokset. Sitä voi neppareilla ottaa milloin sisään, milloin vähän väljentää. :)

Oli työnantajan juhlapäivä. Entisessä elämässä.

Noin kaksi tuntia postauksen aloittelusta: Tässä pitäisi nyt olla kuva, jossa on päälläni se Viipurin puku.

Hah. Ei ole. Kuvaa. Tai siis on. Tiedän, että on.

Mutta.

Vihaan! kansioiden alikansioita ja nimeämättömiä kuvia! Ja sitä, ettei enää tule teetetyksi paperikuvia. Noh. Lipesinkö aiheesta? Jälleen. Päivitän kuvan tähän joskus. Jos löydän sen.

Myöhemminkin käytin pukua, juhlavia tilaisuuksia kaikki.

Olisi mukava pukea kaunis ja arvokas puku päälle, mutta milloin?

Tänään on se päivä, kun niitä saa tuulettaa. 5. elokuuta.

Taitaa jäädä nyt väliin. Ipanat saapuvat pian yökylään.

Eikä tässä puvussa ole esiliinaa.

Tuulettakaa te muut, jos suinkin mahdollista!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat