Kirjoitukset avainsanalla lainsäädäntö

Sitä ei ihmispolo uskoisi, miten sekavia lait ja asetukset voivat olla. Eikö ne kuitenkin ole ihmisen tekemiä? Vai joko on robotit laitettu asialle?

Oikolukijana oon muuten aika kova.

Osuipa lehdestä silmiini kerran avoimet paikat valtiolla –ilmoitus. Siinä tarjottiin kirveelle töitä. Oikeesti? On takavuosien risusavotat todettu tehottomiksi, että nyt lähtisi oikein puita kaatumaan. Vai voisiko olla, että lopulta myönnetään vain kirveen tepsivän tähän hullutukseen? Ehkä maailmassa on sittenkin jotain tolkkua?

Jännityksellä aina odotan, mihin laariin kulloinkin kuulun. Työttömyystilastot kaunistuvat heittämällä, kun yhdenkin viikkotunnin perusteella työtön työnhakija tulkitaan työlliseksi. Ja sitten ei pääsekään esim. vuorotteluvapaata sijaistamaan. Koska laki.

Kuitenkin TE-toimisto viisaudessaan toisessa tilanteessa tulkitsee myös työssäkäyvän työttömäksi tai ainakin työtä vieroksuvaksi, koska haluaa määräaikaishaastatella. Mitäkö olen tehnyt työllisyyteni eteen?

Noh. Töitä.

TE-toimisto lähettää kuulemma velvoittavia työtarjouksia työnhakijoille. Yhden oon saanut. Vuonna 2016. Työnantaja ei jaksanut vastata. Olin varmaan liian kokematon hakija. Vain vajaat 30 vuotta alalla ollut. Hehe.

Joku jo pohtinee: Miksi koko ajan marmatan täällä samasta asiasta? Kun kerran oon töissä, miksen vaan lopeta sitä työnhakua? Kilk klik - netissä se käy. Niin iisii.

Nii-i. Vaan kun.

Työt on silppua. Ja kun kokoaikatyötä ei kaikille riitä, osa-aikatyön ohelle voidaan myöntää soviteltua päivärahaa. Sitä, jonka pitäisi edes osin kompensoida osa-aikaisuuden aiheuttamaa ansionmenetystä. Sen, jota anon joka kuukausi työttömyyskassalta. Siltä, jolle maksan jäsenmaksuni. Siltä, jolle täytyy ilmoittaa olevansa työtön kaikkina niinä muina aikoina, jolloin työtunteja ei kerry.

Kun aina ei vaan kerry!

Välillä voi olla lähes täysi työviikko ja jonain toisena jopa alle sen maagisen 18 tunnin. Vaan kun joskus kuitenkin kertyy, niin sitten ei olekaan oikeutettu päivärahaan. Koska laki.

Olo on kuin Hamletilla – ollako vai eikö olla? Pää kainalossa.

Kun kirveelle olisi ollut muitakin töitä.

Jaa niin. Joskus virseitä sattuu kaikille. Hyvällekin oikolukijalle. Ihi.

Se olikin KIRAVE-pääkäyttäjä – se avoin paikka valtiolla. Mun mielestä kirves olisi ollut tehokkaampi. Sillä voisi niputtaa tuhannen päreiksi sen lakirobotin.

Eihän näin typerät lait VOI olla ihmisen tekeleitä. Eihän?

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei ole suutarin lapsilla kenkiä. Terveydenhuollon ammattilaiset ovat tunnetusti hankalia potilaita. Eikö vain? Niinpä vain tulin itse todistaneeksi, että haastattelija voi olla todella ikävä ja hankala haastateltava.

Olin työpäivän tuoksinassa jättänyt kotiluurin huomiotta. TE-toimistohan se siellä. On yrittänyt tavoittaa. Varmaan oikein kaivannut?!

Voi helllv…i. Eihän tää voi olla totta. Eihän?! Miksei kaivannut silloin, kun olisi ollut tarvis?! Vuosia sitten!

EI! Älä soita meille. Me soitamme sinulle.

Ja tässä sitä NYT ollaan.

Olen ollut uudessa työsuhteessa puolitoista vuotta. Mutta. Koska olen VAIN osa-aikaisesti työllistetty, minua (kuten meitä kaikkia työtä pakoilevia!) pitää valvoa.

Työllistymissuunnitelmaani on päivitetty viimeksi kesällä. Työnhakunihan myös katkesi siinä yhteydessä. Mutta se oli vain muodollisuus, josta ei tarvinnut välittää. Vaikka työttömyyskassa sitten kuitenkin välitti. Ja Kela.

Olen päivittänyt CV-netin viime viikolla. Samalla klikkasin toisen, määrätyn?! toimenpiteen tehdyksi (Haen aktiivisesti työpaikkoja…). Sus siunakkoo, jos en olisi huomannut käydä vilkaisemassa tietojani siinä ohessa.

Ja NYT saan soiton määräaikaishaastatteluun. Siihen hallituksen junailemaan. Työttömille työnhakijoille.

EI. Vaan kaikille työnhakijoille, jotka nauttivat? työttömyysetuutta. Se vasta onkin nautittavaa. Herkkua.

He-he.

Pahoittelen TE-toimiston työntekijän puolesta. En epäilekään, että tekevät sitä kiusallaan. Enhän minäkään työssäni kiusatakseni tavoittele ihmisiä haastateltavaksi.

Silti. Olen ärtynyt. Marmatin, ettei työllistymissuunnitelmaani saa koskea. Työnhakuni menisi kuitenkin taas rikki ja jokin karenssi pamahtaisi niskaani. Taas.

Ä-L-Ä koske siihen, pauhasin.

Miksi aikaa tuhlataan turhiin haastatteluihin? Saman ajan voisi käyttää työnantajien ja työnhakijoiden ihan oikeaan yhteen saattamiseen. Sitä työnvälitys on. Olisi. Pitäisi olla!

EI. Työantajat ilmoittavat entistä vähemmän tehtäviä avoimeen hakuun. Koska se on työlästä. Varsinkin, jos kaiken maailman työttömät alkavat urakoida hakemuksia. Hyh. Sitä paitsi nykyisin haetaan HYVIÄ TYYPPEJÄ. Työttömät ei kai ole. Eihän ne muuten olisi työttömiä?!

Lainsäädäntö perustuu edelleen oletukseen, että kaikki tekevät täyttä työviikkoa. Siksi me ’poikkeavat’ nyt saamme määräaikaispuheluita.

Nykypäivänä, kun töitä tehdään enenevässä määrin silppuna, tunteina sieltä täältä.

Voi elama.

Haastattelun lopputuloksena sain kai jonkinlaisen venymän määräaikoihin ja työnhakuni on voimassa jopa maaliskuun loppuun asti. Ooh.

Tosin helmikuussa pitää muistaa päivittää CV-netti. Se, jonka otin käyttöön marraskuussa 2012. Jota on koko aikana käyty katsomassa ehkä kymmenen kertaa. CV-netti kun on määritelty lähes pakolliseksi työllistymisen välineeksi. Onpa tosiaan tehokas. Vai mitä?

Tai sitten en vain osaa. Kirjoittaa.

Hah.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat