Kirjoitukset avainsanalla Elder

Tuli vietettyä hetki tekniikan ihmeiden äärellä. Vierellä kulki oma opas, joka innokkaasti kertoi sylinteritilavuuksista ja turbiinien tehoista ja kuinka mikäkin akselinvääntö tapahtuisi, jos tuon tuosta käynnistäisi. Yleensä keskenään puhui.

Olin jo seuraavan tai sitä seuraavan hilavitkuttimen äärellä. Tai jo nekin ohittanut.

Oli siellä sellaisia vimpaimia, mitä sai itsekin kokeilla. Katseltiin sitäkin hetki, miten voi pelotella itsensä melkein hengiltä. Joo-o. Lasit päähän, kuulokkeet korville ja lankulle pilvenpiirtäjän huipulle. Hui! Peloissaan aikuiset miehet tarrasivat oppaan käsivarteen kiinni. Ei ollut mun juttu se.

Tulihan siellä muistoja entisestäkin elämästä vastaan. Heh.


 

Sitten löytyi. Ohje komensi istumaan laatalle. Vähän ihmetytti. Olisi tohon helpompi astua seisomaan. Niin varmaan kaikki muut olikin tehneet. Valkoisten housujen takamus ei ollut enää ihan pesukoneen jäljiltä sen jälkeen. Noh. Olkoon se uhraukseni tekniikan alttarille.

Laite kertoi, kuinka paljon painovoima vaikuttaa elopainoon. Sehän kiinnostaa. Varsinkin naiseläjää. Paljonko on paljon?

Ensin ilahduin, "kato – kotivaaka näyttää enemmän." Puolisko ampui iloni alas. ”Nosta jalat kunnolla sille laatalle." Pyh. Ikävä ihminen. Mutta kotivaaka on siis aika tarkka. Noh, hyvä tietää sekin.

Kuukävelyllä painaisin vaivaiset 11 kiloa. Kevyttä olisi meno, pitäisi varmaan kuukiviä taskuun kerätä, ettei sinkoutuisi äärettömyyteen.

Auringossa taas lukema näyttää hienolta, ihan kuin vuosiluku. Parasta vuosikertaa! Vai mitä, Ladyt? Vaan muuten olisi jo raskas olo. Ja olisihan siellä vähän liian lämmintä, 5500 astetta. Tältäköhän siellä näyttäisi?

Jupiterissa olisi myös aika pohtia jotain soppadieettiä. 100 kiloa pitäisi pudottaa, että ihannepainoon pääsisi. Aika kova homma olisi.

Marsin pinnalla voisi huoletta etsiskellä vettä. Kevyesti kulkisin, joskus kansakoulussa taisin olla samassa painoluokassa, alle 30-kiloinen.

Entä Maassa? Vaaka näyttää suunnilleen samaa kuin on puolikkaan hevosvoiman massa, joka nostetaan minuutissa 30 metrin korkeuteen (oli siellä sellainen kaava, ihan totta!). Tekninen oppaani tosin väittää, että se on kokonaisen hevosvoiman massa, joka nostetaan metriin sekunnissa.

Tykkään enempi tuosta ensin mainitusta kaavasta. Tulee jotenkin hoikempi olo. Että olisi massaltaan vain puolikas hp.

Heheeeee-h.

Ja koska en oo tekniikan ihmelapsi – saan tehdä omia tulkintojani. Lopultahan kaikki on suhteellista, vai mitä Albert?

Palmun katveesta pilvisen lomapäivän varalle suosittelen käyntikohteeksi: Tiede- ja tekniikkamuseo Elder. :)

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat