Kirjoitukset avainsanalla julkinen hammashuolto

Takavuosina kului xylitol-purkkaa urakalla. Tuli mäiskytettyä ahkerasti työpäivinä. Oisko jäänyt päälle tupakoinnin korvikkeena? Juu ei ollut asiakaspalvelu- kuin luurityötäkään se silloin. Että ei sillai häirinnyt, ainakaan muita.

Leukanivelet tosin naksuivat ja jostain syystä posket sisäpinnoiltaan oli jatkuvasti verillä. Kumma juttu. Älysin lopulta sen johtuvan pureskelutyylistä. On näet erilaisia tapoja jauhaa purkkaa. Joojoo.

Toiset nypyttää purkkaa sillai kevyesti, etuhampailla. Jyrsijätyylillä. Ite kuulun märehtijöihin. Kuvittele kameli syömässä. Joojoo. Just. Sillai mun leuat liikkui purkkaa pureskellessa. Puolelta toiselle. Ja siksi! posket oli aina verillä. Ehe.

Nykyisin en enää usein syökään purkkaa.

Mutta pureskelen muuten kaiken vasemmalla leuanpuolikkaalla. Sitten iltana erään lauantain takahampaan paikasta lohkesi pala. Pahalainen sentään!

Onneksi lohkeama on pienehkö. Vielä. Pärjään kyllä. Ja nykyään on kunnallisessa hammashoidossa se kätevä netti-ilmoittautuminenkin. Ei tartte jonottaa luurissa. Jesss. Ei huolta.

Maanantaina naputtelen tapahtuman nettiin. Onpa kätevää. Kyllä ne kertovat sitten, milloin saan aukoa päätäni. Kahden päivän kuluessa, lupaavat. Ja että vain KIIREELLISISSÄ tapauksissa saa soittaa ite.

Ei oo kiire. Vielä. Odotan ja pidän luurissa äänet päällä. Vastaan tuntemattomillekin: Ei, en tilaa lehtiä. Enkä sukkia. Enkä vitamiineja. Ei, ei ole putkiremonttia tulossa. Ei, en halua rahojani sijoiteltavan mihinkään tililtäni. Pysytkööt  siellä pahan päivän varalle. Hammaslääkäristä vain ei kuulu mitään.

Kunnes kolmantena päivänä kopsahtaa tekstari: Akuuttiasioissa on AINA soitettava ite. Aijaa. Kiireellisyys on kai sitten suhteellinen asia. Kuvittelin, että jos hammas on kämmenellä tai on särkyä, niin SE olisi kiireellistä. Muuten voi pari päivää odottaakin.

Yritän sitten soitella työn ohella. Luurityössä on kuulokkeet korvilla. Siviiliasiat pitänee hoitaa omalla luurilla. Kuulokkeet pois ja soittamaan: varattu. Kuulokkeet päähän ja töihin. Kuulokkeet pois ja soittamaan: varattu. Kuulokkeet päähän ja töihin. Ja kuulokkeet pois ja soittamaan: varattu. Ja kuulokkeet päähän ja…Seitsemän varattu -tuuttailun jälkeen ei vaan huvita.

Eikö se netti-ilmoittautuminen tehty sitä varten, ettei tarvitse roikkua varatulla linjalla? En tajuu – sanoisi tähän Maisakin.

Saatan itse joutua pahan päivän varalle –varantoja ronkkimaan. Paha päivä koittaa ennemmin tai myöhemmin. Yksityisen hammaslääkärin laskun muodossa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat