Kirjoitukset avainsanalla unikoulu

Teknisesti ottaen oon nyt suorittanut unikouluni. Läpäisin tasokokeen!

Joojoo.

Paperissa niin seisoo. Mua vaivaa niin yhtikäs mikään.

Muu kuin se, että nukun huonosti, jos lainkaan. Ehe.

Mutta kuten muillakin koululaisilla näin kesän alkaessa, mullakin on todistus, että teknisesti suoritus on hyväksytty.

Ja se riittää.

Kai?

Oikeastaan olisin ansainnut hymytyttöpatsaan! Tai edes stipendin! Oli oikein erillinen maininta: Teknisesti hyvin onnistunut. Vaan ei. Sain jälleen toivotuksen jatkossakin kuorsata kotonani. Ja opetella nukkumaan paremmin!

Lääkitystä lääkäri ehdotti, jos tiukka paikka tulee. Vaikka murunen tabun kulmasta.

Ryhdyin oottamaan, yöllä ylös taivaalle mä pyynnön kuiskasin - Missä muruseni on?

Oon erityinen. Lähes harvinaisuus. Kuulun nääs siihen pieneen porukkaan, jolle se - mikä olikaan - joku lääkenappi - ei sovi. Haha.

Näillä mennään siis.

Väitetään, että nälkä kasvaa syödessä. Ei! Vaan univaje valvoessa! Lakanan poimuihin kätkeytyneen kunnianhimon ajamana saatan päätyä vielä vaikka unikorkeakouluun! Kun tuli tämä perusaste nyt hoidetuksi.

Vai tuleekohan se toisen asteen koulutus tälläkin alalla pakolliseksi?

Siihen asti

Kauniita unia!

 

Lainasanat tällä kertaa Jenni Vartiaiselta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Haha. Huolihyrrä joutaa lasten lelukoppaan. Gigaluokan voimalaitos jauhaa huolia yötäpäivää. Tuotannosta aiheutuvalla hiilijalanjäljellä reissaisi maapalloa ympäri loputtomasti. Huoltoseisokista ei ole tietoakaan. Unikoulun rehtori oli päätynyt ääriratkaisuun. Nukkumiseen oli saatava joku roti.

Lääketiede on siitä vänkää, että lääkkeillä on aina myös sivuvaikutuksia. Joskus ihan muuta kuin käyttötarkoitus on ollut alunperin. Ihmispolo vain on siitä hankala, että yksilöllisenä kroppa ei aina toimikaan, kuten oletetaan tai yleensä. Kerrankin lääkkeen sivuvaikutuksen väitettiin vähentävän hikoilua. Ja hah. Se sai jokaisen huokosen valumaan hikeä. Ei sen niin pitäisi toimia! väitti lääkäri.

Nyt on tarkoitus uinua, vaikka lääke on kehitetty ihan muuhun. Apteekissa sanottiin, että kannattaa varata riittävästi aikaa nukkumiseen. Että nukutus tulee varmuudella. Ja tuntuu pitkään.

Silti viesti oli sillai positiivissävytteinen. Näillä nukkuu taatusti. Eikä heräile maailmaa pelastamaan. Saa pallo pyöriä radallaan ihan keskenään! Askel oli kevyt kotia kohti tallatessa. Ensi yönä nukutaan. Trallallallaa.

Unikoulussakin oltiin juhlatunnelmissa. Pokaalia kiillotettiin jo, samoin Selviytyjät; Yö Höyhensaarilla -jakson diplomia rustattiin.

Haha.

Jo alta tunti napin nielaisusta alkoi huipata. Äkkiä laiturille Höyhensaaren pikavuoroa jonottamaan.

Yö oli ihan peruskamaa. Melkein.

Heräilin kuten normaalistikin. Olo vain oli tavallista sumuisempi. Punkka tuntui keinuvan. Olo lähes etova. Eikö paatti pahalainen päässyt saarelle asti ollenkaan?

Aamu vasta mukava olikin. Ihan kuin juhlien jälkeen. Askel keinahteli kuin risteilyllä konsanaan. Portaat työhuoneelle kuin Lintsin Vekkulasta. Päässä ulisi ja suussa pingispalloja.

Puhetyöläiselle tosi kiva. Pakolliset hommat sai sentään tehtyä. Sohva kutsui. Vaikka keinuihan sekin.

Vasta iltapäivällä alkoi olla normiolo. Mihin tämä lääke alunperin olikaan - onko ihme, jos itsetuhoisuus saattaa lisääntyä? Jestas.

Mitäkö tänään opin unikoulussa?

Ihan heti en ajatellut lääkkeitä kokeilla uudestaan.

Vaikka unikoulun rehtori pohtii, josko sivuapteekin perustaisi. Taatusti uusi pakkauskoko eri lääkkeistä olisi sellainen 29 ja puoli tablettia. Eka annos valmiiksi puolitettu, hei. Asiakaspalvelua, jos mikä!?

Seuraavana yönä - nukuin. Ja heräilin.

Aamuseiskalta, juuri ennen vaipumista syvään uneen, kuulin paperin repeilevän.

Unikoulun välituntivalvoja siellä teki selvää diplomista.

 

 

 

 

Kommentit (0)

Yhtenä yönä nukuin katkonaisesti yhteensä neljä tuntia. Seuraavana onneksi paremmin, melkein viisi tuntia. Kohina päässä pauhaa yli sallittujen desibelirajojen. Tavallinen arki tuntuu kuin olisi eksynyt selviytymisseikkailuun. Yli voimien. Yli kaikkien tunnistettujen rajojen.

Kuin tilauksesta postilaatikkoon kopsahti Hyvä Terveys. Numero on täynnä artikkeleja just mulle. Miten sattuikin. Lehdessä kerrotaan, että uni häiriintyy monesta asiasta johtuen. Joo-o. Ei ollut uutinen.

Huolihyrrä on yksi syyllinen.

Hyrrä, siis lelu?

Hah. Mulla se tuntuu olevan megaluokan voimalaitos. Turbiinit pyörii ja kasvattaa tän siipeilijän huolivarantoja ja jauhaa siinä sivussa koko maailman pikkuhuolet hiilijalanjäljestä avaruusromuun. Virtaa riittää enemmän kuin yhdelle sydämelle on hyväksi.

Iltayöstä uni ei tule kahteen tuntiin. Tai aamuyön tunteina tulen valvoneeksi kolme tuntia. Jos nämä kaksi toteutuvat saman yön aikana, en suosittele ottamaan kontaktia. Oon vajonnut jonnekin luolaihmisen tasolle. Suusta tulee vain ärinää. Koirakin päättää pysytellä toisessa huoneessa. Viisas eläin!

Kouluissa viritellään jo Suvivirttä, mutta Allipa aloittaa unikoulun. Saatan olla vasta 0-luokalla. Tässä koulussa oon rehtori, luokanopettaja, välituntivalvoja, opo, kuraattori ja oppilas. Koska rooleja on monta, keskustelu tulee olemaan todennäköisesti vilkasta. Siksi käytän korvatulppia.

Elämä on opettanut ottamaan pieniä askeleita. Nytkin päädyn poimimaan vain yhden keinon kerrallaan kokeiluun.

1.      Unen katketessa: Pidä silmät kiinni. Ala toistaa mielessäsi merkityksetöntä lyhyttä tavua. My-my-my-my-my---. Tekniikan pitäisi estää muiden ajatusten ryntäilyn tajuntaan.

Hei, se toimii. Ainakin melkein.

Viime yönä onnistuin kaksi kertaa tipahtamaan takaisin uneen my-my-my -tekniikalla. Aamukuudelta tekniikka ei enää purrut. Ajatukset vilisivät tavujen välissä. Mutta olen nukkunut melkein kuusi! tuntia.

My valikoitui, koska koko koulun henkilöstö ei ehkä osaakaan suomea. Siksi tavu kertoo unen olevan MUN. Näpit irti siitä, hei!

En läpäissyt vielä my-kurssia. Pitää ottaa pari kertauskurssia. Tukiopetusta.

Seuraatko mukana?

 

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 | 

Olipas unettava juttu 😂
No ei, vaan nasevasti kirjoitettu.
Kiitos taas,
Tuo sun my my my ...... on näköjään mun juttu. Mietin englannin sanoja jos herään eikä uni tuu. Ne on unettavia, oikeesti 😂

Musta hattara
2/6 | 

Mä toistelen; nukun,nukun, nukun...
Joskus jopa nukahdan,ennen kuin päätän nousta lukemaan.

Alankomaalainen
3/6 | 

Hei uneton tai ehkäpä unelmoija! Minulla oli sama huoli vuosikausia päällä, kunnes yhtäkkiä hoksasin etten yöllä sängyssäni voi mitään muuttaa toisenlaiseksi. Siis pyöriminen ei edistä mitään. Vasta seuraavana aamuna saatan ehkä tarttua asioihin niin, että voin muuttaa niitä. Niinpä tiedän, että yöllinen pyöriminen ei auta minua eteenpäin. Ehkä tästä ajatuksesta on hyötyä muille.

Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat