Kirjoitukset avainsanalla metsäpalovaroitus

Ihan hirvittää, kun autoillessa näkee, kuinka autoista heitetään palavia stumppeja. Hei, ne eivät muuten sammu heti!

Kuulun tuleen tuijottelijoihin.

Nuorena olin kova polttamaan kynttilöitä. Pehmeän steariinin muotoilua sormin ei vaan voinut vastustaa.

Kun kiukaan puut saa syttymään, voin unohtua istumaan siihen viereen pitkäksi aikaa. On siinä hiukka eri fiilis, kuin jos näppää sähkökiukaan päälle. Eikö vain? Päätettiinkin, ettei kesähimaan sisäsaunaa tulekaan.

Metsätontiksi sitä kai voisi väittää. Evon metsurioppilaat kaatoivat viime syksynä yli kymmenen puuta. Isoja puita. Puolisko on laulattanut klapikonetta kilpaa oksasilppurin kanssa. Nyt on saunapuita pitkäksi aikaa. Ja vielä jäi runsaasti runkoja pystyyn. Risuja riittää silti yli oman tarpeen ilman metsureitakin. Notskia on polteltu tontilla ahkerasti vuosia.

Ei nyt. Tietenkään. Jestas. Metsäpalovaroitus ollut päällä koko kesän. Jos jonain päivänä ei ollut, niin tuuli oli sellainen, ettei tehnyt mieli kokeilla onneaan.

Eletään tunnollisen pyromaanin piinaviikkoja.

Oon aina kunnioittanut tulta. Vähän pelännytkin. Vaikka risut yleensä poltetaan ojarummun sisällä, silti nuuskin tuulen voimakkuutta ja suuntaa, ennen kuin tuikkaan keon palamaan. Vierellä on oltava vähintään ämpärillinen vettä, mieluummin vesiletku. Ritilän laitan tulen päälle heti, jos tuuli käyttäytyy omiaan. 

Mutta nyt ei vaan voi. Koko kesänä ei ole voinut tuikata notskia tuleen.

Onneksi keväällä puu-urakan jälkiä siivotessa ehdittiin polttaa Valpurin päivän kokko.

Eikä oo noita-akkoja sen jälkeen näkynyt. Muuta kuin peilistä!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat