Kirjoitukset avainsanalla tuomastornit

Työ on yhtä tahmeaa kuin hikiset sormet näppiksellä. Ihmiset ovat paenneet kuka minnekin laitumille. Luuri tuuttaa tyhjää. Ja helteet uhkaavat loppua. Nyt on asetettava asiat oikeaan järjestykseen. Muotisana männä aikoina oli priorisoida. Sitä niin.

Eläkeläinen on jo oppinut, ettei kaasujalan tarvitse yrittää auton jalkatilasta läpi. Voi ajella sillai mukavasti mutkaisia pikkuteitä. Ettei apukuskin tarvitse hopottaa isämeitä ensimetreistä moottorin sammumiseen.

Täällä riittää toistaan kapoisempia hiekkateitä. Peltoja, metsää, vettä, rantaa. Pihoilla ei juurikaan näy ihmisiä. Muutama kanttura pellon laidassa. Hiljainen on suomalainen maalaismaisema.

Kesäkahvilat loistavat poissaolollaan. Ne, joita bongattiin: avoinna sunnuntaisin. Sekin, minkä p-i-t-i olla auki, on läpännyt porttinsa tiukasti kiinni. Elokuun alussa!

Pyh. Olkoot sitten. Happamia, sanoisi eräskin citykettupari.

Padasjoella osui sopivasti reitille:

Eihän me mitään fresbeetä lähdetä viskomaan. Näillä helteillä, hei! Eikä muutenkaan. Jestas. Mutta maisema kiinnostaa. Kartturi hihkaisee: "Täys oikee!"

Pururata johdattaa ylös mäkeen. Ja tikapuita pitkin taivaaseen...

Tuomastornit. Matalampi torneista on nimeltään pikku-Tuomas. Sillä korkeudella katselen vielä puiden latvastoa. Ken korkeammalle uskaltautuu, voi ihailla maisemaa Iso-Tuomaan ylätasanteelta. Latvasto jää alapuolella ja Päijänne levittäytyy edessä. Maisema on ...ihan ok. ;)

Mutta niin vankkaa tekoa kuin rakennelma onkin, ei tällainen lentokyvytön Alli-raasu korkeimmalla tasolla kauaa viihtynyt.

 

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat