Kirjoitukset avainsanalla hiilijalanjälki

Lehdistä saa nyt jatkuvasti lukea, että pitää maailma pelastaa. Iha ite. Yks siipirikkoko siihen kykenisi?

Vakava aihe. Mutta Allin sumealla - vai liekö samealla - logiikalla Hesarin taannoisesta ohjeistuksesta:

1. Syö vegeä. Joo-o. Tai siis ei ihan. Punaista lihaa lautasella on aika harvoin. Tipua useammin. Kääk. Paljastuinko nyt itsellenikin yllättäen jonkun sortin kannibaaliksi?

Enkä kyll vielä luovu juustosta kuin jugurtistakaan. Kahviinkin lorautan maitoa. Vegehaasteelle siis ei. Vaikka sotkuinen jalanjälkeni  siten pienenisi 10%. Oisko näin ollen tommonen -5% ok?

Mutta olisitko ite valmis kokeilemaan sirkkoja lautasellasi? En mäkään niitä kinttuineen päivineen. Mutta jauheena johonkin ruokaan. Oon ajatellut, että voisin testata. Miksei. Jos maailma sillä pelastuisi. Paljonko siitä saisi aleprosentteja?

2. Vähennä ajamista 100 km viikossa. Hehe. Eipä noita kilometrejä kovin kerry. Että siitä saa jo valmiiksi -10%. Kiitti.

3: Työmatkoja kun ei aina edes viikottain ole - niin siitäkin saa -1% tekemättä taaskaan yhtikäs mitään.

4. Sähkösopimus. ÖÖÖ. En ala vehtaamaan sen kanssa. Siinä eri sopimusten vertailussa käryäisi aivot. Puun pienpolttohan on kuulemma haitallista. Tästä pitäisi saada bonusta! Ettei puuta turhaan kärytä.

Talo lämpiää sähköllä. Taas pieneni enemmän kuin 5%. Ja kun taloja on, niin sehän tekee jo reilut -10% ainakin. Eikö?

5. Sisälämpötilaakaan en lähtisi alentamaan enempää. Vanhassa talossa huoneet jäähtyvät n. 16 asteeseen iha ite, jos välioven läppää kiinni. Että ollaan jo tavoitteesta ylikin siis. Taas napsahti 2,5% pienemmäksi syntinen elämä.

6. Vaihda Thaimaa Espanjaan. Haha. Thaimaassa en oo käynyt. -10% taas tekemättä mitään. Ja enemmänkin.

7. Jos Thaimaaseen, niin ole kaksi viikkoa kerralla. Kun en sinne Thaimaaseen lainkaan, niin toiset 10% ja enemmänkin.

8. Okei. Lennähdän kuin muuttolintu etelään joka vuosi. Melkein.  Tuli sakkoa varmaan tästä. Mutta oon menossa myös laivailemaan, ja joskus myös junailen. Saanko siis osan sakosta anteeksi?

9. Aurinkopaneelit katolle. Oon ajatellut. Vielä ei ole euroja säästynyt, että voisi tuhlata niihin. Sitten kun, -5%. Ja kun taloja on. Hmmm. Ainakin -10%.

10. Osta ikimetsää. Kelpaako ne tontin puut, joita ei kaadettu? Ikimetsä siitäkin vielä tulee. Saanko sitten anteeksi kaiken, mitä tuhlasin ja hiilellä sotkin?

Jos tämäkään ei riitä, niin hei! Kun kuolema kuitenkin korjaa, niin ainakin maailmalla on sellaisia tuhkauurnia, joissa on puunsiemen mukana. Kovasti on alkanut viehättää ajatuksena. Kasvava puu on kuulemma hiilinielu vailla vertaa. Hautausmaat muuttuisivat pikku hiljaa sankoiksi metsiksi. Tulisi edes jälkikäteen korvanneeksi hiilijalanjälkensä. Eikö?

Pystyykö yksilö, iha ite, vaikuttamaan riittävästi ilmastonmuutoksen hillitsemisessä? Mitä mieltä olet? Mihin ite olisit valmis?

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat