Kirjoitukset avainsanalla lääke

Haha. Huolihyrrä joutaa lasten lelukoppaan. Gigaluokan voimalaitos jauhaa huolia yötäpäivää. Tuotannosta aiheutuvalla hiilijalanjäljellä reissaisi maapalloa ympäri loputtomasti. Huoltoseisokista ei ole tietoakaan. Unikoulun rehtori oli päätynyt ääriratkaisuun. Nukkumiseen oli saatava joku roti.

Lääketiede on siitä vänkää, että lääkkeillä on aina myös sivuvaikutuksia. Joskus ihan muuta kuin käyttötarkoitus on ollut alunperin. Ihmispolo vain on siitä hankala, että yksilöllisenä kroppa ei aina toimikaan, kuten oletetaan tai yleensä. Kerrankin lääkkeen sivuvaikutuksen väitettiin vähentävän hikoilua. Ja hah. Se sai jokaisen huokosen valumaan hikeä. Ei sen niin pitäisi toimia! väitti lääkäri.

Nyt on tarkoitus uinua, vaikka lääke on kehitetty ihan muuhun. Apteekissa sanottiin, että kannattaa varata riittävästi aikaa nukkumiseen. Että nukutus tulee varmuudella. Ja tuntuu pitkään.

Silti viesti oli sillai positiivissävytteinen. Näillä nukkuu taatusti. Eikä heräile maailmaa pelastamaan. Saa pallo pyöriä radallaan ihan keskenään! Askel oli kevyt kotia kohti tallatessa. Ensi yönä nukutaan. Trallallallaa.

Unikoulussakin oltiin juhlatunnelmissa. Pokaalia kiillotettiin jo, samoin Selviytyjät; Yö Höyhensaarilla -jakson diplomia rustattiin.

Haha.

Jo alta tunti napin nielaisusta alkoi huipata. Äkkiä laiturille Höyhensaaren pikavuoroa jonottamaan.

Yö oli ihan peruskamaa. Melkein.

Heräilin kuten normaalistikin. Olo vain oli tavallista sumuisempi. Punkka tuntui keinuvan. Olo lähes etova. Eikö paatti pahalainen päässyt saarelle asti ollenkaan?

Aamu vasta mukava olikin. Ihan kuin juhlien jälkeen. Askel keinahteli kuin risteilyllä konsanaan. Portaat työhuoneelle kuin Lintsin Vekkulasta. Päässä ulisi ja suussa pingispalloja.

Puhetyöläiselle tosi kiva. Pakolliset hommat sai sentään tehtyä. Sohva kutsui. Vaikka keinuihan sekin.

Vasta iltapäivällä alkoi olla normiolo. Mihin tämä lääke alunperin olikaan - onko ihme, jos itsetuhoisuus saattaa lisääntyä? Jestas.

Mitäkö tänään opin unikoulussa?

Ihan heti en ajatellut lääkkeitä kokeilla uudestaan.

Vaikka unikoulun rehtori pohtii, josko sivuapteekin perustaisi. Taatusti uusi pakkauskoko eri lääkkeistä olisi sellainen 29 ja puoli tablettia. Eka annos valmiiksi puolitettu, hei. Asiakaspalvelua, jos mikä!?

Seuraavana yönä - nukuin. Ja heräilin.

Aamuseiskalta, juuri ennen vaipumista syvään uneen, kuulin paperin repeilevän.

Unikoulun välituntivalvoja siellä teki selvää diplomista.

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat