Niin joulu joutui jo taas pohjolaan. Siis Suomeen. Joutumista sen täytyy tosiaan olla. Jouluhan on iloinen juhla, mutta täällä joululaulutkin on mollivoittoista jollottelua. Joulu tulla jollottelee.

Ei kysyvä tieltä eksy. Niin no. Jos ei uskalla kysyä, opettelisi suunnistamaan. Niin päätyisi ehkä vaikka Ruåttiin. Jouluna siellä rallatellaan iloisesti 'hejsan hoppsan fallerallara'. Niillä vaan on kaikki paremmin. Eteläisessä Ruåttissa on kevätkin aina pidemmällä ja kesäisin lämpimämpää. Eikö.

Mennä merta edemmäs kalaan. En suosittele. Siellä Ruåttissahan ne syö niitä hapansilakoita. Yyyyyh. Kala ylipäätään on enempi  kissanruokaa.

Ei parta pahoille kasva eikä turpajouhet joutaville. Eipä. Ellei satu olemaan paha pukki. Outo oli. Ja joutava. Leffa. Tuli katsottua joskus. Jonain vuonna.

Muita sanontoja:

Ei ole koiraa karvoihin katsominen.  No ei. Kyllä kannattaa enempi koiran hännän tai korvien asentoa vahtia. Samoin on kissan kohdalla. Jos tahtoo ymmärtää elukoiden mielenliikkeitä. Karvat. Ne on vaan pintaa.

Viskata vesilintua on jo kulunut läppä allin blogissa. Mutta niin tosi. Vieläkin on viskattu olo.

Jokisen eväät. Eräskin Jokinen tosiaan sai kerätä levinneet eväänsä ja lähteä kilometritehtaalle vaan veipä ne toisaalle ja soittelee nykyisin helmiä sioille.

Yrittänyttä ei laiteta. Kysynpä vaan, että mihin? Tunnutaan kovasti laitettavan. Oikein olan takaa. Tarkoittaa, että käsivarsi vedetään kunnolla (sinne olan) taakse, ennen kuin läsähtää. Vaikka vaan noin niin kuin kuvaannolliseti. Juuh. Niin sen täytyy olla.

Selitteleekö alli vielä rautaisella logiikallaan lisää sanontoja – kenties.

Se taas tarkoittaa samaa kuin kukaties. On jäänyt vähän epäselväksi. Silti sen tietäjän perään aina kysellään.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat