Pitihän se arvata, jouduin reksin puhutteluun. Luokanopettaja ja opo olivat tahoillaan molemmat antaneet raporttinsa.

Opettaja oli romahduksen partaalla, opetuksesta ei tullut mitään. Luokassa levottomuus oli gigaluokkaa; jatkuvaa pyörimistä ja mielenosoituksellista ähinää ja puhkumista. Tasokokeiden vastaukset olivat silkkaa soopaa.

Opo pohti, tulisiko oppilaasta nukkujaa milloinkaan? My-kurssi junnasi ekassa tavussa edelleen. Kuraattorilta ei voinut vetoapua pyytää, hänet oli säästösyistä lomautettu määräämättömäksi ajaksi. Opon pöydälle oli paiskattu Lukion psykologian oppikirja ja Terve uni -opas. ”

-        Revi siitä, sanoi kuraattori painuessaan pihalle.

Välituntivalvoja viilailee kynsiään. Ei oppitunteja. Ei siis välituntejakaan.

Rehtori mulkoilee pöytänsä takaa. Asemassaan häntä huolestuttaa eniten, jääkö valtionosuudet saamatta lukuvuodelta, jos tuo onneton ei opi mitään eikä pääse luokaltaan.

-        Noku sattuu, pureskelen alahuultani.

-        Ota lääkettä, kirahtaa rehtori.

Oppimateriaaleista löytyy lisää syitä unen häiriöihin.

2. Akuuttiakin kipua pitää hoitaa asianmukaisesti. Kipu ei jalosta ketään eikä varsinkaan paranna unen laatua. Kipuilu pitkittyessään saattaa kroonistua – eikä ole enää senkään vertaa hallittavissa.

Lääkäri vaihtaa lääkitystä ja opastaa välttämään rasitusta.

Vettä polvessa. Saa ähkäisemään makuullakin ja jalkeilla kinkkaamaan yhdellä jalalla. Jaajaa. Mites sitä vettä kengässä -leikkiä leikittiinkään? Muistot partiomajalta palaavat mieleen. Lääke alkaa vaikuttaa, luomet painuvat kiinni.

Välituntivalvoja havahtuu. Lastenleikkejäkö tässä pitää alkaa ohjata? Voisiko seuraavalla välitunnilla kokeilla kuka pelkää nukkumattia -kisaa? Polvivaivainen hitaimpana jäisi varmaan helposti kiinni. Pääsisi höyhensaarille ekana. Voitto!

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat