Näin alkuvuodesta elämä alkaa kuin uudestaan. 

Niinpä Allin unikoulussakin on tarjolla jatkokurssi, tällä kertaa edistyneemmille. Uusille kurssilaisille suositellaan tutustumista ensin Allin unikoulun osiin 1-7. ;)

Kurssilla perehdytään laajemmin öiseen maailmaan ja pohditaan unen välillisiä vaikutuksia. Kurssin sisältö tarkentuu sitä mukaa kuin öitä kertyy. Tervetuloa mukaan!

1: Pallo eikäku paino hallussa

Unen merkitystä ei saa vähätellä. Tästä muistuttavat kaikki asiantuntijat.

Onpa iisii - jos nukkuu kuin pikkuporsas illasta aamuun. Ite kuulun levottomiin kukkujiin.

Nukkuminen vaikuttaa moneen asiaan. Kuulemma jo viiden perättäisen lyhyen yöunen jälkeen paino nousee kilon!

Haha. Ite voisin yrittää löytää viiden perättäisen levollisen yön pätkän. Edes yhden viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Eipä onnistu.

Tästä Allin rautaisella logiikalla ymmärrän, että itse asiassa olenkin laihtunut!

Aattelepa ite, paljonko painaisin, jos kaikki ne kymmenen vuoden unettomuuskilot olisivat vain kertyneet?! On siis pakko olla niin, että olen samanaikaisesti hoikistunut. Sanokoon peilikuva mitä vain. Pakkohan se on tieteeseen luottaa. Joojoo!

Lisäksi kuulemma huonot yöunet saavat kellon sekaisin ja illalla kroppa läväyttää yöasetuksen päälle omia aikojaan. Vaikkei vielä edes yhtään väsytä!

Mutta menepä siinä yötilassa syömään - kaikki kertyy juuri siihen oman navan ympärille. Ihan jokainen leivänmuru ja jugurttipisara. Eikä se ole edes kuvittelua, että tarvitsen ne iltaleivät. Huonounisen kroppa ilmoittaa oikeasti nälästä illalla. Vaikka olisin syönyt vasta vähän aikaa sitten. Joojoo!

Ja vielä pahemmaksi menee, jos kieltäydyn kuuntelemasta näitä avunhuutoja.

Joskus oon erehtynyt kuvittelemaan, että vähemmän syömällä voisi laihtua. Höpöhöpö, kertoo tiede jälleen. Sitä voi kuulemma syödä myös liian vähän. Ja silloin ei ainakaan hoikistu. Ihan totta.

Siispä:

Pallo eikäku paino hallussa!

Kiukku ei ketään jalosta. Kuuntele kehoasi. Syö nälkääsi.

Saatat saada levollisen yöunen - tai sitten et.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat