Omakanta Maisoineen on jo vanha juttu. Ja vaikkei Maisa aina osaakaan vastata, sen voi pian unohtaa kokonaan. Koska Aurora tulee ja pelastaa kansalaisen pulasta kuin pulasta!

Joojoo. Aurorasta tulee kansalaisten arjen pelastaja ja se opastaa, ennen kuin kansalainen edes itse älyää apua tarvitsevansa. Some- ja kaikkea muutakin verkkokäyttäytymistäsi seuraava Aurora huomaa oitis, jos olet terapian tarpeessa. Kukapa meistä ei silloin tällöin olisi, hei!

Onpa iisii, kun sitäkään ei tarvitse enää itse pohtia. Antaa Auroran päättää.

Aurora on tekoäly. Jesss. Niin tykkään. Kaiken voi ulkoistaa tehtäväksi verkossa ja verkon ohjaamana.

Mietipä omaa arkeasi. Kuinka usein odotat niin viisaan älylaitteesi latautumista ja saat lopulta ErrorError-ilmoituksen silmillesi? Ohjelmat ja sovellukset keskenään sekoilevat milloin mistäkin syystä. Ihan omiin nimiinsä!

Vaan ei kuulemma huolta. Tulevaisuuden Aurorapa on sekä eettinen että vieläpä vastuullinen! Mikä helpotus - ajatella, ellei olisi?

Noh. Silloin vastassa olisi lienee Angelika - täysin vastuuton ja huikentelevainen Auroran sisarpuoli.

(Kuka muistaa Angelika-elokuvat?)

Nii-i. Auroran lataustauolla Angelika livahtaisi verkkoon ja terapian sijaan se ohjaisi avioeroaan surevan kievarikierrokselle ja miksei iloisempiinkin taloihin unohtamaan arjen murheet. Muutenkin turvalliseen arkeensa tympiintyneet saisivat osallistua miekkahippasille ja kirmata sitten pitsit liehuen kohti parempaa tulevaisuutta.

Mahtaisi Angelika jakaa sotekolikoitakin auliimmin köyhille kuin sisarensa Aurora, joka vastuullisena vahtisi valtakunnan rahakirstua kuin omaansa.

Miksi muuten näille tekoälyille annetaan ihmisten nimiä? Ja jos roboteille, niin miksei näille kehottomille älyillekin voitaisi myöntää kansalaisuus? Olisivat kuin yksi meistä, hei! Niin inhimillisiä. Jopa erehtyessään.

Errare humanum est. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat