Työttömistä ollaan huolissaan. Taas. Näin vaalien alla? Työryhmä on päätynyt ajatukseen, ettei kukaan saisi syrjäytyä.

Hyvä ajatus.

Pitää saada kokea osallisuutta. Kyllä.

Pitää saada kuulua johonkin yhteisöön. Kyllä.

Pitää olla mielekästä tekemistä. Kyllä.

Pitää saada tehdä töitä. Kyllä.

Pitkäaikaistyöttömälle työn tekemisestä ei kuitenkaan maksettaisi palkkaa.

Jos – ja kun yrityksistä, yhteisöistä ja järjestöistä löytyy tekemätöntä työtä, eikö olisi reilumpaa palkata niihin tekijät?

Ai niin. Maailma ei ole reilu.

Yleistäen on helppo ajatella työttömien olevan ’ne jotkut muut’.

Käsi sydämellä,

miten suhtautuisit, jos omastasi tai läheisesi työpanoksesta ei tarvitsisi maksaa palkkaa?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 | 

Uskallanko edes kertoa - täytyy uskaltaa: Ei mulle tarvinnut palkkaa maksaa, kunhan kulukorvausta vastaan sain työtä! Ei ollut mitään paskaduunia, sillä satuin olemaan innoissani ja tohkeissani joka ikisestä työkokeilusta. Nää jutut ei aina ole kauhean mustavalkoisia. Tää on mun kokemus (ay-ihmiset repii pelihousunsa). ?

allikalliolla
Liittynyt31.10.2015

Oikein! Kiitos kommentistasi. Täytyy uskaltaa keskustella asiasta, työttömyys ei ole mustavalkoista. Jokainen sen kokenut on omalta kohdaltaan se paras asiantuntija. Yleisellä tasolla mua arveluttaa se, johtaisiko kuvio pidemmän päälle kahteen kastiin. Niihin, joille maksetaan palkkaa. Ja niihin, jotka ohjataan/määrätään töihin ollakseen oikeutettuja sosiaaliturvaan. Mahdollisesti samoihin tehtäviin.

Työstä kuuluu palkka

Ei ole mustavalkoista, mutta kyllä jokaiselle kuuluu palkka työstä! Tänä päivänä käytetään niin paljon ilmaistyövoimaa sen kustannuksella, että mahdollisesti pääset töihin harjoittelupaikkaasi ja sitä käytetään todella paljon hyödyksi - siis yrittäjät, valtio ja kunnat. Erikseen on tietty opiskeluun kuuluva työharjoittelu. Jouduin työttömäksi yli kolmenkymmenen vuoden yhtäjaksoisen työrupeaman jälkeen ja en aio osallistua "orjatyöhön". Vapaaehtoistyö on asia erikseen, mutta siihen pitää olla kutsumus ja sitä teen mahdollisesti tulevaisuudessa ja teen jo nytkin pienessä määrin.

allikalliolla
Liittynyt31.10.2015

Totta. Harjoittelijoita ja edellisen laman työllistämistöissä on jo käytetty ilmaista työvoimaa hyväksi. Ihan liikaa. On ihan eri asia, jos on taloudellisesti mahdollista lähteä ilmaiseksi kokeilemaan eri aloja. Harvalla on.

Vapaaehtoistyön täytyy todella lähteä omasta kiinnostuksesta. Siinäkin olet ihan oikeassa.

Toivon sinun onnistuvan työllistymisessä. Oikeisiin palkkatöihin. Valoa kevääseesi.

Vierailija
2/6 | 

Tytöt tytöt ?, se eläkekertymä. Tässä kontekstissa jos missä täytyy huudella kovaa, sillä se piru istuu orjatyössä raatavan olkapäällä, vai mistä se nokkii?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat