Robotit ja koneet ovat iät ja ajat sitten korvanneet suuren osan mekaanisesta tehdastyöstä. Se on hyvä. Niin pitääkin. Tekniikka kuuluu valjastaa auttamaan ja keventämään ihmisen tekemää työtä.

Roboteilla hoidetaan myös leikkauksia – siis kirurgisia. Tai no, kyllä niillä leikataan taloudenkin puolella. Mitä enemmän robotteja, sitä vähemmän ihmisiä töissä. Ja maailma pelastuu?

Eiiiih! 20% hoivatyöstä voisi korvata roboteilla. Väittää uutisointi. Hoiva-alallahan on krooninen hoitajapula. Mutta hei, haluaisitko sinä, että läheinen vanhuksesi tulisi ruokituksi ja lääkityksi robotiikan avulla? Että senkin hetken, kun hoitaja istuu viereen ja syöttää läheisellesi aamupuuron – hoitaisi robottikäsi, joka tuuttaisi puuroannoksen suupielestä sisään. Tahtoi hoivattava sitä tai ei. Samassa annoksessa menisi tietysti myös aamulääkkeet. Tosi kätevää. Ja tehokasta.

Poliisi lisää valvontakoptereiden käyttöä. Kun peltipoliisit valvovat nopeutta, niin kopterit varmaan ajavat takaa rosvoja. Kultaryöstön tehneet kaahaavat jonnekin metsätielle jakamaan saalistaan. Mutta voi kauhistus! Auton katolta kurkkii poliisikopteri: Olet pidätetty!

Hui! Varmaan pelottaa. Ja rosvot luikkivat kiltisti suorinta tietä vankilaan?

Kuskittomat autot ovat jo pian vanha juttu. Siinä onkin peltipoliisin kuvia tutkivalle pähkinä purtavaksi – kuka ajoi?!

Ja käteviäkin ovat, ei olisi kiukkuista kuskia mulkoilemassa liian hitaita asiakkaita ja niillä vietäisiin vauvat, vaarit, varastot ja varkaatkin sujuvasti paikasta toiseen.

Mutta entä jos vaari poistuukin vankilan pysäkillä ja vauva päätyy kirjaston lukusaliin?

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat