4-vuotiaan syntymäpäivää varjosti huoli ja murhe. "Minun rakkaan koirani kaulaan on tullut iso haava." Niitä rakkaita lemmikkejä on säkeittäin. Mutta kyllä. Jokainen niistä on Rakas. Vuorollaan.

Onneksi Mummilla sattuu olemaan kokemusta pehmosairaalan eri toimenpiteistä. Tapaturman uhri laitettiin rauhoittavan lääkityksen (pudotetaan metrin korkeudelta lattiaan) avulla odottamaan toimenpidettä syntymäpäiväjuhlallisuuksien ajaksi.

Lääkintähenkilökunta sai vielä evästyksen ambulanssin lähdön hetkellä: "Muista, Mummi, viedä Koira ELÄINsairaalaan ja tuo se sitten takaisin. Tuothan?!"

Toimenpide aloitetaan vammojen kartoituksella. Havaitaan, että myös kyljessä on ammottava haava. Vammat ovat vakavia. Jonkun mielestä niin kohtalokkaita, että uhri pitäisi päästää vaivoistaan. (Yksikin Täti sanoi kylmästi: "Roskiin!")

Ei ei ei. Meillä on vankka kokemus pehmojen onnistuneista operaatioista. Eräskin Nanne on käynyt läpi useita kirurgisia toimenpiteitä. Yhä osa-aikahommissa, vaikka täyttää pian 29 vee!

Aloitetaan puudutuksella. Ja pian nukutus vie potilaalta tajun. Ommelneulaan kuuluu onneksi nukuttava vaikutus. Kun potilas yllättäen herää kesken toimenpiteen, neula nenään! (siis kuonoon, sanoisi tosikko) pelastaa tilanteen.

Lopputulos on loistava. Koira pääsee Toipumislomalle pariksi päiväksi Maisan hellään hoivaan.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat