Alli Paasikivi antoi kasvot - siis käsivarret - termille. Nuoremmille tiedoksi, että rouva oli presidentin puoliso. Jo ennen ku Kekkonen oli. Ei rouva! Jestas. Ku presidentti. Ja puolisonsa oli Sylvi. Ei Allin! Ku Kekkosen. Keskity nyt vähän, hyvä ihminen.

Asiaan.

Että ei pitäisi varttuneen naiseläjän esitellä paljaita käsivarsia, kun lihakset kuitenkin iän myötä alkavat antaa periksi maan vetovoimalle.

Eikä ne aina ole pelkästään varttuneiden naisten ongelma. Kuntosaleilla huhkitaan hulluina, ettei vain allit repsahtaisi näkyviin. Voivoi. Tulee ne kuitenkin, ennemmin tai myöhemmin.

Maisallakin on, vieläpä karvaiset, allit. Vaikka on koira. Joojoo. Muuten on niin timmissä kunnossa.

Siellä salilla huhkiessakin voi sitten joutua ojasta allikkoon. Käsivarret jos kiinteytyisikin, niin joku muu paikka pamahtaa. Ei näe urheilija tervettä päivää. Juu ei. On tullut todistetuksi sekin sanonta.

Mitä se ojasta allikkoon tarkoittaa? Ettei homma mennytkään ihan putkeen. Ojasta kammetessa saattaa lipsahtaa allikon puolelle. Suolampeen. Kuulostaa jotenkin tutulta.

Ja siellä lammen sameassa vedessähän voisi vaania vaikka alligaattori. Hui. Viskatun vesilinnunkin kannattaa siis varoa, vaikka omalla lammellaan oleskelisi. Juuh.

Alliinia sen sijaan on valkosipulissa. Ja kun valkosipulia vaikka murskataan, alliini muuttuu allisiiniksi. Tehoaa tulehduksiin kuin antibiootti. Tiesitkö, että näin salakavalasti allit vierailevat keittiössäsi, salanimen turvin? Heh.        

Allianssi olkoon allin ja anssin liitto. On se. Yhteenliittymä. Oon tuntenut pari Allia, mutta tuttavapiiriin ei kuulu yhtään Anssia. Kun ei sitä iltatähdestäkään tehty.

Allianssiko allin allikkoon ajoi? Autuuteenko auttaisi allisiini? Allitteraatio siinä alkusointua toistaa. Suomalaisessa kansarunoudessa sen käyttö on tyypillistä.

Kalevalassa alli tarkoittaa kaihomieltä. Ikiaikaisesti voi pohtia, oliko ensin muna vai se lintu, josta naiselle nimeksi johdettiin. Alfhildin suomennoskin se on. Ja onpa maailmalla sellainen palloileva nykynuori, Dele Alli.

Alli on viettänyt nimipäiväänsä jo vuodesta 1890 lähtien tammikuun viimeisenä. Sen enempiä runoilematta toivotellaan siis allihuuppa, vaikka laulun sanoin, kaimoille hyvää nimipäivää  – Tiktakin mukaan: Hei me heilutaan taas….. =D

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat