Maisa täss, moikkelis!

Kuis huitoo siell? Mull on ollu vähä kaikkee. Ollaa Lujan kaa landelaisii. Lempeä käy vaa kääntyilemäss. Se on vähä niinku koko ajan menoss. Tai tuloss. Ja sitt taas menoss. En tajuu.

Mutt joo. Kesällä kerran tääll oli pikkusii. Tosi monta. En ehtinyt laskee, ku neki oli koko ajan menoss ja sitt tuloss. Ja taas ne jo hävis johonki. Ne juoks koko ajan. Mäkään en ois jaksanu juosta nii paljoo. Iha pyörrytti kattoo, ku niit oli nii monta.

No mutt. Siin paikass, miss on lämmin. Tosi tosi lämmin. Se sellanen ku palaa. Tiätsä? Siin tehdää kaikkii herkkui. Nakkei ja makkaraa jajaja. Kaikkee namii.

Noh. Sillon ku ne pikkuset oli tääll, ni ne teki siin jotai sellasii namei. Vaahtokarkkei. Joo. Niitä ne oli. En saanu maistaa. Vähä epistä. Mutt pikkuset tykkäs.

Täss yks päivä mä sitt hogasin, ett Lempeä oli jättäny pöydälle sellasii. Niit namei. Mä luulen.

Sitt ajattelin, ett ei se huomaa, jos mä vaa vähä maistan.

Voi räkä! Ne oli kai jotkut spessunamit. Lempeä huomas heti, ett ne oli hävinny. Se konttas ympäri lattiaa ja motkotti. Mulle.

Mähän olin niinku en tajuis, mist se puhuu. Kattelin vaa seinille. Viheltelin. Tai olisin, jos osaisin. Tiätsä.

Aamull oltii Lempeän kaa viel uniluolass. Mua rupes oksuttaa. Iha yks kaks vaa. Lempeä viskas mut lattialle ja murisi. Mulle.

Luja tuli siihen kanss ja sano: Ne löyty!

Niinku mikä löyty? En tajunnu.

Hei. En mä voinu tietää, ett ihmiset voi laittaa vaahtokarkkei korviin. Must Lempeä onki aina ollu vähä outo. Eiks vaa? Tiätsä.

Mutt mä oonki russeli.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat