Nuorena ja nättinä olin sitä mieltä, että mullehan ei hyypiöt silmille hypi! Jos joku tyhmä jotain yrittäisi, niin kassilla päähän!

Nuorena ja nättinä olin myös nopea. Juosten pois, jos siltä tuntui.

Muistan myös kerran, miten nuorena ja nättinä oltiin joillekin naapurikaupungissa uhka. Toiselta paikkakunnalta. Hui hirvitys! Eivät olleet vielä tottuneet naapureihin - kai? Myöhemmin merenpohjasta maalle möyrineet. Haha. Ei muistella pahalla - hei. Enää jaksa!

On jäänyt kuitenkin mieleen, miten opastettiin se meistä herkin sivummalle ja kerättiin sille kaikki kellot, korut ja lompakot. Kännyköitä ei kerätty.

Niitä kun ei oltu vielä keksitty 70-luvulla.

Mutta. Täältä pesee - jos ei uho lopu! Kassilla päähän! Hei!

Ei sen puoleen - jos tosipaikka tulisi, ei siitä olisi mitään apua. Ei silloin. Eikä nyt.

Opin sen tänään.

Opin paljon muutakin itsepuolustuksesta.

Kuinka irrottautua kuristusotteesta tai käteen tarraavasta häiriköstä.

Opeteltiin myös kaatumaan. Noh, se vielä onnistui.

Mutta se ylösnousemus!

Eipä ole tällä iällä enää niin iisii. Ihihiiii-h.

Näinkin vakava asia sai aikaan myös paljon naurua. Oma kömpelyys enimmäkseen nauratti.

Potkuja ja lyöntejä opeteltiin.

Mutta että näin! Näin! Ja NÄIN!

Tekniikkalaji se on.

Ei karate.

Vaan karata.

Jos suinkin pystyy. Vähän hitaampana kuin nuorena ja nättinä, mutta kannattaa silti yrittää.

Vasta sen jälkeen iskut ja potkut, jos muu ei auta. Hätävarjelullakin on rajansa. Senkin opin tänään.

Nyt on ranteet mustelmilla ja jalat hapoilla.

Mutta mieli on kevyt.

Älä mulle ala - 

Koska mä karkaan otteestasi!

Koska mä voin.

Koska mä osaan. 

Nyt ainakin vähän.

 

Kommentit (5)

Maanviljelijän vaimo
Liittynyt16.10.2015
1/5 | 

Hei Alli, en päässyt lukemaan viimeistä kirjoitustasi 'kiitos teille lukijani'. Tuli vain ilmoitus, että sivu on poistettu. Halusin kuitenkin tulla antamaan sinulle spesiaalikiitokset kannustuksesta ja mukavista kommenteista, sekä hienoista kirjoituksistasi nyt kun tämä blogiyhteisö suljetaan. Joten Kiitos Alli❣️Halataan kun tavataan!🤗

Hollanninhippiäinen
Liittynyt6.2.2017
2/5 | 

Meinaatkos jatkaa jossain osoitteessa? Olisi tosi harmi, jos blogi loppuu tähän muutokseen, johon emme voi vaikuttaa. Minulta poistuu liki 200 artikkelia täältä arkistosta. Sattumalta onni, että vaihdoin osoitetta pari vuotta sitten ja olen kerryttänyt uusia juttujakin jo paljon uuteen blogiin (http://www.hollanninhippiainen.blogspot.com). Hyvää jatkoa, luen vielä mitä tänne ilmestyy, ja toivottavasti sinut voi vielä löytää jostain.

allikalliolla
Liittynyt31.10.2015

Hei sinä, toinen lintu! Täytyy miettiä, mihin seuraavaksi, en ole vielä päättänyt. Onnekseni olin dinosaurusmaisesti kirjoittanut ja tallentanut suuren osan teksteistäni wordina. Silti riittää vielä kopsailtavaa.

Olen käynyt välillä lueskelemassa uusia juttujasi - käyn jatkossakin. :) Ja hah. Tein tänään Me naiset -lehden testin. Henkinen kotini saattaisi olla Hollanti. Noh, toisella kertaa sama testi ehdotti Itävaltaa. Mitä yhteistä niillä kahdella maalla lienee?! Hyvää jatkoa sinulle toivottaen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat