- Miljoona, miljoona, miljoona mustikkaa, hoilottelen iloisesti edetessäni metsässä. Marjat ropisevat ämpäriin. Vuosiin en ole marjametsään kerinnyt. Tai halunnut. Miten vain.

Aurinko on vihdoin suonut lämpöään. Yöllä satoi rankasti, maasto on vielä märkää. Ilma on melkein trooppinen. Hiki valuu pitkin otsaa ja silmälasit huurtuvat. Oikeastaan olisi pitänyt malttaa odottaa muutama tunti, mutta illemmalla hyttyset käyvät liian röyhkeiksi.

- Mättähältä mättähälle, mutisen ja otan loikan seuraavan mustikkavarvikon vierelle. Tömisen kuin lauma villiintyneitä norsuja. Madot huit hittoon! Vaikka muistan lukeneeni, ettei se mato, yyh, käärme, välttämättä väistä tömistelijää.

Kyykistelen – yyh, ei sittenkään. Siitähän tulee taas se mato, yyh, mieleen. K-y-y-kistelen. Ei sittenkään sitä. Kumartelen ja kykin varvikossa. Vaikka niin. Kokeilen välillä, että luuri on taskussa. Tallessa on.

Välillä vilkaisen taakseni, etten ole lähtenyt umpimähkään kuljeksimaan. Kierrän kannon viereltä kiven taakse. Huomaan silmäkulmastani ihan mustanaan mustikoita olevan varvikon. Käännynkin ensin sinne.

Poimin marjat ja mutisen omiani. Ääneen. Että metsän möröt pysyvät loitolla.

- Kuljen metsässä ja tapan aikaa, eikäku se minut tappaa. Lalalaa.

Keskityn katsomaan sormiini. Ettei minua yllätetä. Sieltä sammaleen alta, piilosta. Yyh.

Vielä viimeiset makoisat marjat oksistosta – suoraan suuhun. Mikä maku.  Käännyn kiven vierelle.

- IIIIK!

Karjun kuin mielipuoli. Puoliksi syödyt mustikat lentävät suusta huutaessani. Marjaämpäri putoaa käsistäni. Lähden juoksemaan taakseni katsomatta.

..jatkuu..

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat