Blogihistoriani alkutaipaleella piti päättää, mistä elämänalueista jupisisin. Oma napahan se on yleensä lähinnä, valikoitui tuo työelämä mukaan. Kuinkapa muuten.

Oonhan yhden sortin kokemusasiantuntija siinä kin. Kaltevalla kalliolla tasapainoillen tutkin työtä ja elämää sen ympärillä silloin vielä ulkopuolisen silmin.

Työelämää on takana reilusti yli kolkyt vee. Tasapaino on yhä hakusessa. Milloin Alli läpsyttelee räpylöineen nokka pystyssä vastatuuleen  ja toisessa hetkessä nokka kyntääkin kinosta.

Ketä kiinnostaa?

Ei ketään, mutta blogihan on päiväkirjamaista jupinointia. Kunhan jupisen.

Tosiaan. Oon jämähtänyt työelämän outoon välimaastoon. Tiedän, meitä on paljon. En oo enää tuo, hyh, mikä lie työtön työnhakija. Ihan.

En oo myöskään siinä ekonomistin mainitsemassa priimatyössä, kokoaikaisessa.

Väärin työllistytty. Niin sen täytyy olla.

Lainsäätäjä on päättänyt, että kokoaikatyö on se ainoa oikea tavoiteltava olotila. Työnhakijaksi kirjautunut on velvoitettu pyrkimään tähän. Samaan aikaan työmarkkinat on silppua täynnään. Se taas ei kiinnosta lainsäätäjää.

Lokakuussa oli paljon töitä. Ei ihan täysiä tunteja, mutta silti väärin tehty. Nolla euroa soviteltua päivärahaa.

Marraskuussa oli työtunteja kuin kokoaikaisella ikään. Väärin, väärin! Osa-aikainen ei saa tehdä kokoaikaista työtä. Nolla euroa soviteltua päivärahaa.

Haluatko, että kerron lisää?

Ei se mitään, kerron silti. ;)

Kommentit (2)

Sari Kristiina
Liittynyt30.8.2015
1/2 | 

Moi! Tiedän mistä puhut. Itselläkin on kökösti tunnit juuri niin, että en saa päivärahaa, mutta en aina myöskään tee ihan täysiä tuntejakaan... Jäin kuitenkin työnhausta pois ja otan lisätöitä aina kun mahdollisuus (onneksi on firmassa tuo mahdollisuus). Eli en suunnittele elämää päivää pidemmälle :).

allikalliolla
Liittynyt31.10.2015

Moi taas! Kiitti kommentistasi. On käynyt sama mielessä muutamankin kerran. Muutama ärräpää jäisi ehkä päästelemättä, jos antaisi työnhaun olla keskenään. Vaan toisaalta niille satunnaisillekin euroille on tarvis. Ja että oon oikeutettu niihin, sekin. Vaikka hulluhan se huomisesta huolehtii. Mukavaa päivää töihin tahi vapaalle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat