Kuljemme aurinkoista tietä eteenpäin. Ihan kuin elefantit lastenlaulussa. Kaksi vanhaa fanttia, yksi aikuinen fantti ja kolme pientä fanttia. Ja koira. Varsinainen karavaani. Pienin fantti kajattaa isoon ääneen jokaisen! sinikellon kohdalla.

Ihaillaan siis kuuluvasti pientareen kukkia. Ja mansikoita. Ollaan matkalla katsomaan lehmiä. Landella. Pienin pieni kyselee, onko vielä pitkä matka. Kylässä on yksi maitotila. Meidän naapurissa. Isoin pieni ihmettelee, miten naapuri voi olla niin kaukana.

Voi ei. Yhtään lehmää ei näy ulkona.

Onneksi isäntä sattuu juuri silloin kurvaamaan traktorillaan tielle. Saamme opastuksen mennä pihalle. Pitäisi navetan nurkilta jokunen  kissakin löytyä. Talon koirat ilmoittavat koko kylälle, että pihalla on nyt väkeä.

Ollaan taas kuin Kiljusten herrasväki. Sitä mekkalaa tulevat lehmätkin ihmettelemään. Puolijuoksua navetan ovelta hetken kurkisteltuaan.

Voi ihmettä. Sitten penska-aikojen en ole lehmiä läheltä nähnytkään. Vaan ei päästä taputtamaan eikä saada LÄÄÄÄPS-nuolaisua. Sähköpaimen pitää ihmettelijät etäällä. Molemmin puolin aitaa.

Pihamaalla riittää traktoreitakin nähtäväksi. Niin isot renkaat. Ja NIIIN iso ääni, kun vanha traktori pärähtää käyntiin. Pienet pitelevät korviaan.

Paluumatkalla kerätään kesäkukkia. Maistellaan mansikoita. Keskimmäinen pieni kysyy  ”Mikäs toi ääni on?”

Kääntelen päätäni.

Äiti vastaa ”Heinäsirkkoja. Tosi paljon. Onpa voimakas ääni juuri tällä kohtaa.”

Ei voi olla! Vaikka miten kallistan päätäni, ei kuulu. Muuta kuin tuttu tinnitus.

Niisk. Vielä viime kesänä kuulin kotimaisten sirkkojen sirityksen. Etelän kaskaista puhumattakaan.

Google kertoo, että kannattaisi tutkituttaa kuulo. Vaikka ikäkuulo onkin normaali ilmiö. Ja sirkkojen siritys katoaa ensimmäisenä.

IKÄkuulo?! Se on, hei, vanhenemista. Mutta nyt jo?

Kuuletko sinä vielä heinäsirkan sirityksen?

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 | 

Enpä ole kuullut enää pariin vuoteen:(, ja oon saman ikäinen kuin sinä! Eli ikäkuulo on iskenyt jo aikoja sitten...

Vierailija
3/23 | 

Luulen kuulevani. Tämä täytyy toki tarkistaa jonkun varmasti kuulevan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat