Ekonomistit muistuttavat tämän tästä, kuinka pitäisi jo töissä varautua tulevaan eläköitymiseen. Ettei tulojen romahdus pääse yllättämään.

Haha. Kunhan nyt edes hengissä pysyisi!

Joojoo. Olen varautunut. Vaikka olen ollut välillä työelämän ulkopuolellakin, euro sieltä täältä on. Vaan ei niillä pitkälle mennä.

Ihan tarkoituksellisesti en ole halunnut tarkistaa tulevaa eläketuloani. Pahan mielen siitä vain saisi.

Sitten kopsahti kirje kotiin asti. Mä niin tiesin!

Eipä ole kummoinen summa kymmenien vuosien työurasta! Ja olin sentään keskituloinen nainen entisessä elämässäni. Voihan hell....

Mutta joo. Olen varautunut - kiitos entisen työnantajan, kun potkaisi viisikymppisen katuojaan. Kiitos kaikkien niiden työnantajien, joiden haastatteluihin ei yli viisikymppinen päässyt. Kiitos nykyisten tuntitöiden. Tulot ovat jo minimissään. Nettoansio lienee aika lähellä tulevaa bruttoeläkettä. Hmmm. Tosin verotus on eläkeläisille kovempaa. Mä siis niin tiedän jo, paljonko on vähän. Kiitti, hei.

Lisäksi kirje kertoo, että  JOS olen oikein kiltti tyttö ja pysyn nyt tässä työssäni vielä seuraavat kuusi vuotta - saatan kiitokseksi saada jopa yli sata euroa korotusta kuukausieläkkeeseen. Satanen. Kuudesta vuodesta. Onpa kannattanut olla kiltti tyttö tähänkin asti! Kiitti, hei. 

Elämäntaito- ynnä muissa oppaissa viljellään yleviä lauseita.

Emme saa sitä, mitä haluamme, vaan mitä olemme.

?

Saat sen, mistä luovut.

?

Ja sitten vielä päälle lisää sammakoita "viisailta". Muistan takavuosilta, kuinka eräskin Jari ilmoitti valtakunnan lehdessä, että pienituloiset ihmiset vain eivät ole ymmärtäneet paikkaansa tässä yhteiskunnassa.

?

Eräs rahalaitos taannoin ilmoitti, ettei oikeastaan halua tavallisten palkansaajien tuovan hiekkaa pankkisaleihinsa.

?

Että kyllä tästä kaikesta pitäisi jo tyhmänkin ymmärtää, ettei tule kultahippusadetta vaan vain lisää kuraa niskaan. Olenhan vain hiekkaa yhteiskunnan rattaissa - ja marmorilattioilla.

Yksi setäni lahjoitti perintönsä valtiolle. Kai kiitoksena huolenpidosta?

Itse taidan haudata jokaisen liikenevän euron jonnekin.

Ihan vaikka vaan piruuttani. Entisenä kilttinä tyttönä. Haha.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat