Hah. Mielenlujuudessani ei ole mitään! vikaa. Ei myöskään ruokaympyrässäni. Ei elintavoissani. Ei niin missään, mihin voisin jotenkin itse vaikuttaa.

Syyllinen on löytynyt. Sen tyypin nimi on Reseptori. Ja ennen kaikkea sen tyypin luistaminen hommistaan.

Tai ainakin jengin väheneminen. Tai jotain.

Samaistuin heti hiiriraukkoihin, joita käytettiin koekaniineina. Eikäku siis -hiirinä.  Ja sitten niiden liikkuminen väheni. Ei siksi, että ne oli kaniineja! Eikäku siis hiiriä edelleen! Eikä siksi, että liikkuminen olisi vaikeampaa lihomisen takia. Ei ei.

Vaan siksi, että ne tyypit, Reseptorit, olivat ottaneet hatkat. Ja siksi dopamiinieritys aivoissa kärsi. Ei ollut enää riittävästi alustoja, mihin kiinnittyä.  Dopamiini taas vaikuttaa liikkumiseen ja mielihyvän syntymiseen.

Ja siksi liikunta ei aiheuttanutkaan mielihyvää kuten aiemmin. Hoikkana hiirulaisena.

Ja siksi passiivisuus ja liikunnan väheneminen johti lihomiseen. Eikä se, mitä tuli syötyä.

Mistä tiedän tämän?

Noh.

Hesarissa oli Tiedon jyvät -osiossa artikkeli. Sopii mulle. Että asiat selitetään lyhyesti.  Ja siitäkin poimin vain sen, mikä sopii mulle.

Entiselle hoikalle hiirulaiselle.

Kommentit (2)

EL
1/2 | 

Kiitos. Tämä selvensi miksi söin eilen kahvin kera 7 minipullaa kun tarkoitus oli maistaa se yksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat