Ehtoolehtolaiset joutuvat sen pahimman mahdollisen kouriin. Putkiremontti! Ja sen keskellä pitäisi vielä elää. Tai kuolla. Tai siis odottaa kuolemaa.

Remonttifirma konsultteineen on mitä hämärintä laatua. Eihän siitä asumisesta mitään tule. Pakoon on päästävä. Sarjan kakkososa viekin Pitkänsillan toiselle puolelle Hakaniemeen. Hulvaton meno väistötilassa jatkuu vaikkakin pienemmällä porukalla.

Tai miten sen nyt ottaa. Ambulanssiralli uhkaa jälleen sairastuvia. Itsekin minuuttiaikatauluissaan sekoavat hoitajat kotihoidon puolella, oudot hiippailijat asunnon aiemmilta vaiheilta. Myös uudet ystävät Afrikasta asti sekoittavat arkea uusissa ympyröissä.

Siiri rakastaa ratikka-ajelua. Hän osaa ulkoa kaikki reitit ja vaunun huojahdukset kiskoilla. Arjen pyöritys kimppakämpässä vie ajan, joten ajelua on toisessa osassa hiukan vähemmän. Kirjan juonesta ei sen enempää. Mutta sujuvasti lipeän aiheeseen, joka kuulostaa jopa putkiremppaa pahemmalta.

Helsingin sporalinjat rukataan uuteen uskoon. Yhdelle linjalle tulee yhtä reittiä ajettaessa kolme! numeroa. Siis kuinka? Ymmärtäisikö tätä ikistadilainen Siirikään?

Pääkaupunkiseudun Kehärata tullessaan sekoitti muun joukkoliikenteen vuonna 2015. Linja-autoille väännettiin uudet reitit ja väkisin vielä uudet numerot, joilla ei tietenkään ollut mitään muistisäännöksi soveltuvaa yhteyttä entisiin. Loistoidea! Vai kuinka?

Julkisen puolen satunnaismatkustajana mulla ei ole enää mitään hajua edes lähialueen linjanumeroista. llman googletusta ei ole asiaa edes muutaman kilometrin päähän Tikkurilaan. Ai niin, sinne pääsee junalla.

Vaan jos kaikki eivät sitten asukaan ihan radan vierellä? Nykyisin useimmiten saa HSL:n reittihaulla ehdotuksia, joissa on kaksi tai jopa kolme! vaihtoa. Matkalle, joka aiemmin tehtiin yhdellä kulkupelillä.

Siinä mielessä tietysti tuo sporalinjarukkailu poistaa vaihtotarpeen. Loikkaa kyytiin kolmosen ratikkaan ja pian huomaat olevasi linjalla 2. Lopulta poistuessasi valotaulussa loistaa numero 7.

Jepjep.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat