Hei! Eikö elämässä voi olla muutakin kuin yksi piironginraato ja vähän palkkatyötä siihen päälle?

Siksi istun jälleen autossa. Koska etäisyydet mitataan yleensä kymmenissä kilometreissä, on parasta keskittää.

Syödä pitäisi. Ei matkan päällä, mutta sitten takaisin kesähimassa. Ruokakauppaan siis. Siinä vieressä on sopivasti rautakauppa. Kuinka ollakaan. Sieltä on vaikea päästä kassan ohi maksamatta. Aina tarttuu jotain haaviin. Ja muuten, näillä helteillä kaupoissa on hyvä vilvoitella. Eikä oo ruuhkaa kuten paahteisilla uimarannoilla.

Joskus pitää olla aikaa myös luuhata kirpparilla ilman kiirettä ja kellon vahtaamista. Hämeenlinnan kierrätyskeskuksessa kävin ekaa kertaa. Pari lautasta tarttui mukaan. Eikö muka ole ennestään riittävästi astioita? No, ei kai sitten.

Kulman takaa löytyi jotain hurmaavaa! Ei oo todellista. Rekkimetreittäin vanhoja vaatteita. Ai mitä ihmeellistä siinä - niinhän kirppareilla kuin kierrätyskeskuksissa on tapana?

Mutta kun nämä on vuosikymmenittäin lajiteltuina. Fantasia- ja rooliasuja kaupan päälle. Ja jos sattuu bad hair day - kokeile vaikka näitä?!Pukuvuokraamo kierrätyskeskuksen tiloissa. Ei huano idis!

Oikeasti lähdettiin liikkeelle sittenkin sen piirongin takia. Tai siis niiden ruuvien!

Metsäkylän Domus Classicassa saattaisi olla niitä oikeita. Nettisivut kertovat, ettei Navetan puolelle pääse noin vain, mutta Domus on auki ysistä lähtien. Outoa siis, että piha on autio. Hmmm.

Pääsen just autosta ulos, kun ollaan jo ystävällisesti vastassa. Keskustelemme hetken. Kävellessä kohti liikkeen ovea vastaanottajamme kulkee juoksujalkaa vierellä ja selittää kiivaasti. Outo murre täällä. En ymmärrä.

Kunnes ovella tajuamme, ettei putiikki ole tänään auki. Sitä siis yritti tämä ystävällinen sielu kertoa.

Pekka Töpöhännässä oli muistaakseni Metsäkulman Murre. Vaan tämä komistus onkin hämäläinen - silti kovin puhelias - Metsäkylän Murre.

.

Lähiaikoina ollaan käyty myös Hahkialan kartanon kesäkahvilassa.Tänään oli tarkoitus bongata seuraava, vielähän on kesää jäljellä! Vaikka käytiin viimeiseksi ruokakaupassa, näillä helteillä kylmälaukun sisältö ei kestä kahvittelua.

Juotiin sitten päiväkahvit Café Reporangassa.

Aurinkoista viikonloppua sinulle, lukijani!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat