Toimeentulohakemuksesi on hylätty.

Ano työttömyysturvaa työttömyyskassasta. Mikäli työssäoloehto ei ole täyttynyt, ano työttömyysturvaa Kelalta.

Terveisin Kela

Nuori on ymmällään. Ihan ymmärrettävästi.

Voin niin arvata, miten tässä tulee käymään. Itsehän tuntiduunarina pelaan vastaavaa peliä joka kuukausi. Nuorella vain ei ole iän tuomaa kokemusta. Vielä.

Työsuhde päättyi iät ajat sitten. Kesti kuukausia saada edes työtodistus. Vuokratyönantajaa ei kiinnosta entinen duunari. Vuokraajayritystä senkään vertaa. Niin kätevää - paitsi sille duunarille. Ketä kiinnostaa. Eläköön vuokratyö.

Työttömyyskassaa on jo yritetty. Sitä kiinnosti vuorolistat. Ne, jotka jäivät entisen työnantajan sähköiseen järjestelmään. Työtodistuksesta selviää tunnit ja työsuhteen kesto. Se ei riitä.

Pitää olla tieto palkasta. Sehän näkyy viimeisestä tilinauhasta. Jopa verottaja on ehtinyt päätellä saadut ansiot. Se ei riitä.

Pitää olla palkkatodistus. Se, jota entinen työnantaja ei pyynnöstä huolimatta toimittanut.

Ehkä joskus vielä. Entä jos työssäoloehto jää muutamasta päivästä, saati tunnista, vajaaksi?

Senhän Kela jo kertoikin. Ano sitten meiltä. Terveisin Kela

Entä jos työnhaku ei olekaan voimassa? Se on ollut jo monta kertaa, ja katkennut aina uudestaan ja uudestaan. Milloin mistäkin syystä. Ahdistavaa? Silloin ainakaan ei ole oikeutta työttömyysturvaan. Miltään taholta.

Siihenkin Kela kertoi vaihtoehdon, ano SITTEN toimeentuloa meiltä. Terveisin Kela

Sitähän tässä on yritetty?!

Jokaisessa päätöksessä vedotaan eri lakipykäliin. Lue, tollo, sieltä, miksi et tällä välin tarvitse euroja elämiseen.

Pallotellaan luukulta luukulle apua tarjoamatta. Teetetään turhaa tekemistä. Hakemuksia ja liitteitä. Käsittelyajat ovat viikkoja. Kuukaudet kuluvat.

Armeijassa sitä kutsuttaisiin simputtamiseksi. Se on laitonta. Työelämässä se olisi kiusaamista. Se on laissa kiellettyä.

Työelämän ulkopuolella - 

se on jopa lakiin kirjattu.

Alkaako ahdistaa?

Ahdistaisi minuakin.

Ja ahdistaakin.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat