Viime kesänä Mimmin jo poistuttua valtakunnastaan ja Maisan viettäessä maalaiselämää ruoho sai kasvaa ja vallata pihamaan. Löysipä sinne silloin myös Jussi Pupunen. Käyskenteli kaikessa rauhassa pitkin ruoka-aittaa ja maisteli. Lounastaen. Joskus illastaen. Otti Jussi välillä ruokalevotkin. Yllätettynä se laiskasti nosteli pitkiä takajalkojaan ja poistui naapuriin. 

Talven tullen Jussi on käynyt säännöllisesti ruokailemassa. Muun muassa kirsikka- kuin omenapuunkin juurivesat näyttävät maistuvan. Pienen kuusen katveessa voi ottaa pikkutirsat. Varsinainen majapaikka kuitenkin lienee naapuripihan pensaiden juurella.

Kerran puolisko havahtui outoon rapinaan. Talvesta huolimatta pulskassa kunnossa oleva Jussihan se tutki eteläseinustan ruokatilannetta. Ensimmäiset tulppaanit sieltä jo nousevat. Päättipä Jussi odottaa niiden kasvavan vielä herkullisemmiksi.

Yritän olla Jussia ovelampi. Nostin pajukartion tulppaanien suojaksi. Siitäs sait Jussi P.! Vai rusakkoko lienee sittenkin. Pitkäkorva kuitenkin.

Siitäpä sujuvasti loikimmekin pääsiäiseen.

Tässä vaihteeksi suolainen juustokakku.

Eieiei! Ei Jussi kakkuun päätynyt. Jestas!

Vaan chilillä terästettyä broiskuleikettä. Ja avokadoa. Ja koska ite en ymmärrä homehtuneen juuston päälle, piti tehdä sektorit.

Ihan jees siitä tuli. Vaikken ollutkaan kyökkipiikana kuin pilkkomassa ja vatkaamassa. Vai ehkä just siks! Hehee.

Teeman mukaisesti päivän kysymyksenä

Kuuluuko pääsiäiseesi:

a) pasha

b) puput

c) tiput

d) munat

e) mämmi

Makoisaa pääsiäisaikaa sinullekin, lukijani!

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Pasha.
Mämmi jäi maistamatta.
Ensin oli liian aikaista ostaa sitä ja sitten unohdin ostaa. Tänään sitä ei enää ollut.
Mämmi, pinnalle sokeria ja kuohukermaa.
Nam....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat