Jotkut tykkää, että mökin pitää olla semmoinen pieni ja soma mummonmökki, tupa ja kamari. Ja vieläkin jotkut tykkää myös mökkeillä sillai askeettisesti. Huoltohommelit tehdään mahdollisimman vaikeasti. 

Vaan ei meillä. Olisin tullut hihi-hulluksi, jos olisin tiskannut 12-15 hengen astiat moneen kertaan päivässä käsin. Nyt vihdoin ymmärrän myös, miksi mutsi lähti aina uimaan siinä vaiheessa, kun ruoka oli saatu pöytään. Haha.

Tänä jussina tiskari tiskasikin yleensä pari kertaa päivässä, pikaohjelma päälle, niin lautaset ehtivät seuraavaan kattaukseen.

Pyykkikoneen laitoin hommiin vasta tänään - eikä sitäkään raasua voi kertarytinällä rääkätä. Loppuu muuten kaivosta vesi. Matonpesulle pitää jättää tuumaustuokio.

Meistä on ihan kiva, kun on tilaa vaikka venyttää ennestään pitkää pöytää ja elämää mahtuu eri huoneisiin.

Noh. Se sitten kostautuu siivouspäivänä. Imuri lauloi, sinipiika viuhui. Tunti huhkittiin kahelleen. Tusinan paljasvarvaskuviot lattiassa on enää muisto vain. Seuraavaan kertaan.

Parasta siivouspäivässä on

Joo-o. Puhdas kesähima.

Mutta myös siivouskahvit. Kankaisten tilalta tuliaisina mutakakkua. Leipäset juhannuksen rääppiäisiä. Nam.

Ja siihen päälle palavan koivuklapin tuoksu. Sauna lämpiää jo.

 

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat