Että positiivisuus on ...tiedät kyllä!

Hei, isosti respektiä teille, positiivarit. On taito nähdä asioissa se hohto, jota kohti jaksaa punnertaa.

Mutta. Yltiöpositiivarit saavat mut voimaan pahoin. Kuin mikään ei milloinkaan voisi olla huonosti. Että ihan kaikki on omasta asenteesta kiinni. Hei, pliis.

Onhan kuitenkin niin, että iso osa elämästä on puurtamista ja päivästä toiseen selviytymistä. Onnellisillakin asioilla on tapana olla hetkellisiä. Kenellä mistäkin syystä. Mutta ikuisesti auringon alla kulkevia Hannu Hanhia on vain sarjakuvissa. Ja ehkä Ruåttissa.

Siksi tervehdin ilolla Hesarin otsikkoa: Lupa olla negatiivinen.

Meillä pessimismin kautta elämää katselevilla on vähän kuin negalasit päässä. Värit tälläytyvät väärinpäin. Siksi valkoinen näyttääkin mustalta. Voi se olla opittua, mutta veikkaan, että siihenkiin liittyy perimää jos ympäristötekijöitäkin.

Pessimistejä on syytetty milloin mistäkin. Lamat, työttömyys, nälänhädätkin on meidän syytä. Mitäs ei uskota tarpeeksi?!

Totuus lienee kuitenkin, että meillä negaihmisillä on realismia ranteissa siinä missä positiivareilla voimaa vääntää onnellisuuskampea.

Realismi asettaa elämän rakennuspalikat paikoilleen. Pilvilinnoilla on tapana haihtua - viimeistään ukkosrintaman pyyhkäistessä yli.

Niin se on. Pessimisti ei pety. 

Vaikka pettyisikin - eipä putoa korkealta. Korkeintaan rakennustelineiltä. Ei sieltä pilvistä asti.

Hei, onnea sekin on.

Kommentit (4)

Ystävyyttä lähes 53 vuotta
1/4 | 

Hyvä kirjoitus jälleen👍
Olen aina kokenut sinut positiiviseksi, sinun oivallinen huumori kääntää asiat hauskasti ympäri. Vanhemmiten vaan paranee ja me kamut saadaan nauttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat