Nykyiset rakennusmääräykset edellyttävät kaikenlaisia kommervenkkejä, joista tavallinen tallaaja ei mitään tiedä. 'Äly'talot on sitten ihan oma juttunsa. Niistä toiste. Ehkä.

Mutta ajatellaan vaikka suunniteltaessa energiansäästöä ja äänieristystä. Nyt sitten rakennetaan tiiviitä taloja, ettei edes radioaallot pääse seinistä tai ikkunoista läpi. Hieno juttu. Tosi kiva.

Tai ei ehkä niin kiva, jos sellaiseen asuntoon sattuu muuttamaan. Ja ajattelee ensitöikseen tilata lähipizzeriasta pizzat talkooporukalle.

Hah. Eihän se onnistu. Kuten ei mikään muukaan sitten asumisen jatkuessa. Selektiivilasit ynnä muut rakenteet estävät tehokkaasti tietoliikenteen.

Eikä se sitten tullut mieleen siinä vaiheessa, kun näitä uusia rakenteita kehiteltiin? Tai kun lakipykäliä rustailtiin uuteen uskoon? Samaan aikaan kaikki mahdollinen ollaan ymppäämässä luurin uumeniin. Kun se on niin kätevää, kaikki yksissä kansissa.

Eikä. En oikeasti tiedä tästä(kään) mitään. Kunhan taas kuvittelen lehtikirjoitusten perusteella.

Mutta ratkaisu mulla olisi. Allin rautaisella logiikalla. Tietty.

Katukuvasta jo vuosia sitten kadonneet puhelinkopit! Joojoo.

Ajattele nyt, miten kiva olisi kipaista pihalle puhelinkoppiin, ei soittamaan vaan viestittelemään whappii, somee, chattii mitä kaikkia niitä...mutta eihän kukaan enää soita, hei! Omalla kännykällä tietysti. Eihän kukaan – hyh – mitään kimppaluuria käyttäisi. Mutta koppiin. Kun siellä se yhteys maailmaan toimisi. Samalla voisi maksaa laskut ja päivittää wilmat ja winhat ja lukaista päivän lehdetkin.

Muut talon asukkaat siinä koppijonossa odotellessaan ihan huomaamattaan tutustuisivat toisiinsa. Yhteisöllisyyttä. Sitä juuri. Joku reipas voisi järjestää vuoropäivin jonotusjumppaa tai ekovisailua eri roskalajeista tai vaikka lukupiirin.

Luuriasioiden hoiduttua kopissa yhdellä seisomalla jäisi sitten laatuaikaa perheelle kotona. Kun ei sitä luuria enää tarvitsisi näpelöidä. Eikä ne muutkaan langattomat laitteet turhaan häiritsisi vapaa-aikaa. Voisi myös keskittyä lukemaan. Sellaista ihan oikeaa kirjaa. Voisi sitten osallistua siihen lukupiiriin. 

Miksei?

 

Kommentit (3)

NoDullDoll 2ndhand drunkie
Liittynyt9.2.2018
2/3 | 

Oi miten jännittävää olisi hipsiä hämärässä illassa puhelinkoppiin ja istua siellä jutellen ystävän kanssa, ja katsella kun sadepisarat kierivät alas kopin lasiseinää pitkin - ja kadulla hohkaisi katuvalojen renkaat. Huuiiiiiii. :)

allikalliolla
Liittynyt31.10.2015
3/3 | 

Hehee. Kiitos kommenteistanne, Musta hattara ja NoDullDoll 2ndhand drunkie. Veitkin idean jo jatkoasteelle, penkein varustettuja puhelinkoppeja! Ja totta, kyllä siitä voisi saada jännitystäkin elämään. Mutta voisi se olla romanttistakin, sateen ropina ja hämyinen ilta. Edellyttäen tietty, ettei sitä jonoa olisi kovin pitkälti kopin ulkopuolella. =D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat