Taas lehteä lukiessani sain kokea ymmärryksen pilkahduksen. Vai niin? Tuosta se siis johtuu. Hah. Miten yksinkertaista. Enkä aiemmin sitä tajunnut.

Ihan viime päivinä pohdin ääneen, miten on mahdollista, että Suomessa koulut homehtuvat? Uudet koulut. Parhaista materiaaleista. Parhailla menetelmillä. Kalliisti rakennetut.

Dixi, tuo uusi upea matkakeskus – siellä on ämpäreitä pitkin käytäviä. Ei siksi, että ohikulkija saisi siitä ilmaisen ottaa. Vaikka Suomi saataisiinkin nousuun ilmaisilla ämpäreillä. Ainakin kansa liikkeelle.

Ei. Vaan ovat siellä, ettei lattia alkaisi lainehtia. Ne ämpärit. Katsos, kun katto vuotaa. Uudessa rakennuksessa.

Miksi yrityksillä menee niin kuin menee? Talous sakkaa ja hommat  - anteeksi ilmaisuni – kusee? Väkeä irtisanotaan ihan tavan vuoksi. Ja sitten ihmetellään, kun jäljelle jääneet eivät enää jaksa. Tai edes osaa.

Entä Suomi. Miten sitäkin johdetaan? Kummallisia päätöksiä, lakeja valmistellaan vaan ei kuunnella asiantuntijoita. Mennään – anteeksi jälleen ilmaisuni - pers edellä puuhun ja sitten ihmetellään, miten pääsisi takaisin lähtöpisteeseen. Ämpärin äärelle.

Vaaleihin mennään, vaikkei tiedetä, mitä edustaa. Riittää, kun ehdokaslistat saadaan täyteen. Äänestäjistä viis. Ilmaisia ämpäreitä äänestyspaikoille. Jo saadaan taas kansa liikkeelle. Vaihtoehtoisesti äänestetään Dixissä. Siellä on jo valmiiksi. Ne ämpärit.

Vaan on tälle hölmöilylle selitys.

Työelämässä ei nykyisin ole tärkeää tehdä asioita oikein. Tärkeämpää on, ettei edes tavoitella täydellisyyttä. Perfektionismi on out. Suorastaan hävettävä ominaisuus työnhakijassa.

Hyvää työviikkoa – ja muista, sillai sinne päin riittää! Jos homma falskaa, niin ainahan siihen voi laittaa - ämpärin.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat