Kun ensimmäisen kerran kuulin Teuvosta, hän kiukutteli lipaston laatikossa. Päiväkausia oli jatkunut niin. Kuulemma.

Hetken olin huolissani. Onkohan tulevalla adoptiovanhemmalla oikeasti aikaa niin vaativan yksilön hoivaamiseen. Lapsiperheen arjessa riittää muutenkin vauhtia ja vaarallisia tilanteita ihan omiksi tarpeiksi. Että vielä lisäksi tommonen herkkähipiäinen yksilö. Ja riittääkö niitä lipastoja laatikoineen kaikille, kun sellainen kiukkuhetki tulee?

Mulla oli kuitenkin ilo olla todistamassa adoptiohetkeä. Rautatieaseman tungoksessa Teuvoa ujostutti. Se kurkisti vain nopeasti muovikassin uumenista ja pakeni pian takaisin kassin pohjalle.

Lopulta junailtiin kotia kohti. Teuvokin pääsi kurkistamaan vaihtuvia maisemia. Räntäsade ikkunan takana ei laskenut tunnelmaa. Teuvo katsoa napitteli uutta perhettään uteliaana. Uuden kodin muut asukkaat tuntien, oon varma, että lennokasta menoa on luvassa. Paljon.Teuvo muistuttaa hiukan pingviiniä, mitä se ei suinkaan ole. Teuvo on kaakka. Ja kotoisin Ruovedeltä, Kaakkahautomosta.

Perinteisesti ajatellen kaakoista sanotaan, etteivät ne ole kovin älykkäitä. Mutta voiko arjessa suurempaa älykkyyttä olla kuin kuunnella aina kun jollain vain on jotain sanottavaa? Ja olla aina samaa mieltä juttukaverin kanssa. Se on kaakkojen erityistaito.

Sellaisen viisauden soisi leviävän myös ihmisten keskuuteen.

Suopeissa olosuhteissa kaakat levittäytyvät mitä todennäköisimmin ympäri Suomea hyvinkin nopeasti. Olisi mukava kuulla, mihin asti kaakkoja on jo ehtinyt lennähtää.

Oman yksilön hankintaa pohtivan on syytä varautua odottamaan. Kaakkahautomolla on kuulemani mukaan kevätkiireitä.

Kommentit (4)

Vierailija
2/4 | 

Onko teillä näköhavaintoja kaakoista myös viikonlopulta? Havainnot voi ilmoittaa 3.2. asti BirdLifelle (www.pihabongaus.fi). Sieltä löytyy tarkemmat ohjeet. "birdie"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat