Hesari se taas kertoi totuuden asiaan, joka on pohdituttanut jo tovin. Lehdessä kerrottiin, ettei nykylääketiede ole keksinyt keinoa tinnituksen poistoon.

Siksi siis lääkärit toistuvasti ja erittäin sujuvasti ohittavat maininnan tinnituksesta. Heitä tuntuu vaivaavan hetkellinen kuulonmenetys sillä hetkellä. Eivät kykene sanomaan, etteivät tiedä, mitä sille voisi tehdä. Kyllä se potilas sen unohtaa, kun ei vastaa mitään.

Ei unohda.

Olen ihan omiin kokemuksiin perustuen päätellyt, että tinnitus saattaa johtua mm. niska-hartiaseudun jännitystiloista, stressistä, väsymyksestä, pitkään jatkuneesta tai mahdollisesti myös yksittäisestä kovasta melualtistuksesta. Korvatulehduksen jälkitilakin se voi olla. Joku näistä. Tai näiden erilaiset yhdistelmät ainakin voimistavat sitä.

Tinnituksessa äänitaso saattaa pysyä tasaisena vinkumisena tai huminana. Itselläni se vinkuu vaihtelevalla taajuudella. Ja siten myös äänen korkeus vaihtelee.

Se, mikä on ja pysyy, on ulina. Aamulla ensimmäisenä, päivisin, iltaisin. Illalla viimeisenä.

Tinnitus saattaa altistaa unettomuudelle. Ja siten myös väsymykselle.

Olipa yllätys. Enpä olisi itse tajunnutkaan, kun kuuntelen sitä vinkunaa unta odotellessa.

Osa lääkäreistä on varmaan sitä mieltä, että vika on korvien välissä.

Niin just. Terävä havainto.

Juuri siellä se sijaitsee. Ääni.

No nyt Hesarin artikkeli tietää kertoa, että aivojumppa voisi tuoda helpotuksen. Kognitiivisten taitojen säännöllinen treenaaminen saattaa vähentää oireita. Kun huomio kiinnittyy muuhun, äänen häiritsevyys pienenee.

No kiva.

Ilmeisesti ristikoiden ratkonta ei ole riittävän kognitiivista. Ja vaikka olisi, ei niitäkään voi vuorokaudet ympäriinsä tehdä. Ristikoita.

Kyllä sekin väsyttäisi.

Kommentit (2)

Paulatar
Liittynyt20.12.2015
1/2 | 

Hei tiedän tinnitystunteen ja sen tuomat ongelmat kuten unen saanti kun korva vinkuu ja vinkuu vaikka välillä sen unhdankn ajatelemalla muita asioita ennen nukkumaan menoa. Sellasia mukavia mielikuvitusjuttuja. Sen varjolla olen saanut unta hyvin. Suositeliin unitapletteja ja seuraavana päivänä kokeiltuani unitaplettia korva huusi niin kovaa että laukas sitten basilaarisen migreenin... joten tyydyn noihin omiin konsteihin.Minua ottaa aivoon se ttä viititään sanoa korvien välissä vika kun lääkärissä käypi..se vika on siinä mutta ei psyykkisesti. kaikke hyvää sinne...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat