Kaimani elukkamaailmasta. Katsoo vain kuvaajaa, ei jolkottele mihinkään. Liekö kinttunsa telonut? Niin taas osui ja upposi. Ihan on kuin eräs toinenkin citykettu.

Päivänä eräänä piti lähteä kaupunkiin.

Maaseudun hiljaisuudessa rauhoittunut ja vähän villiintynyt citykettu pohti, miten se tapahtuikaan. Piti mennä ajoissa uinumaan. Piti herätä hyvissä ajoin. Oikeasti citykettu vahti kelloa jo pari tuntia ennemmin. Niin on harvinaista ja jännittävää käydä kaupungissa.

Lippusovellus oli vanhentunut. Eikö se jo kesän alussa tullut uusituksi? Ei voi muistaa. Äkkiä uutta lataamaan. Aamulla varhain pelkästään oman nimen muistaminen tuotti tuskaa, saati numerosarja. Jaa niin, sehän on oma työluuri. Ilmankos tuntui etäisesti tutulta. Haha.

Pysäkillä pohditutti, milloin nysse tulisikaan. Kulkuneuvossa mietitytti, olikohan ikkunapaikka ollut sittenkin varattu seuraavan pysäkin yrmylle. Maisemat vilisivät silmissä. Ajatukset sitäkin nopeammin.

Yksinkö sitä loikkisi kadunkulmia nuohaten? Ei. Kyllä kaupungissa riittää nuohaajia joka kulmaan. Yksinään hopottavia huutajia. Näkymättömiin luureihinsa huhuilevia.

Perillä käy kuhina. Villiksi ja vapaaksi itseään luullut on ihmeissään. Voiko näin paljon ihmisiä olla? Ei ollut maaseudulla tällaista edes parhaaseen markkina-aikaan.

Pitää ahtautua samaan tilaan yhtä aikaa. Elukka siinä kuonolleen kupsahtaa.

Miksei kukaan varoittanut portaista? Ei sovi rakennettu ympäristö villiintyneelle.

Sairaalan päivystyksessä hoitaja tunnisti luontokappaleen. Pyöritteli ketun tuoleineen aulaan odottamaan. Siihen pölyyntyneen limoviikunan katveeseen. Melkein kuin kotiin, metsään?

Loppuipa cityketulta kiire.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat