Latinasta käännöksenä se tarkoittaa myös elämäkertaa. Mitä enemmän ihmisellä on ikää, sitä pidempi on todennäköisesti myös elämäkerta. Siis CV. Olen saanut osallistua muutamaankin koulutukseen, jossa on kerrottu, millainen CV on hyvä. Ja olen poistunut erilainen ohjeistus mukanani. Joka kerta.

CV:n on oltava asiakirjastandardin mukaan aseteltu.

 EI, sen ei tule olla jäykästi standardin mukainen vaan luova, että hakijan persoona pääsee esiin.

Ilmoita ensin koulutus, sen jälkeen työsuhteet.

EI, vaan ensin työsuhteet ja vasta sitten koulutus.

CV:ssä pitää ilmoittaa ikä ja nimi.

EI tarvitse – ei edes kannata ilmoittaa ikää, ainakaan jos on yli 40 v. Eikä nimeä, ainakaan jos on ulkomaalaistaustainen.  

CV:n tulee olla selkeä ja helppolukuinen.

EI, ei saa olla liian iso fontti eikä liian harva riviväli. On ihmisiä, jotka eivät pysty – oikeasti – edes lukemaan CV:tä, jos sen riviväli on liian harva. Aika paha. Voisin tarjoutua tilalle. Pystyn lukemaan tekstiä erilaisilla riviväleillä ja fonteilla.

CV:ssä on hyvä olla kuva hakijasta.

EI kukaan enää laita kuvaa. CV:n tulee olla video!  Jepjep. Kaikilla työnhakijoilla on mahdollisuus ja kyky videointiin. Varmaankin.

CV ei saa olla kahta sivua pidempi. EI SAA! Mitä siitä, jos olet ehtinyt moneen. Ei työnantajaa oikeasti kiinnosta, mitä kaikkea osaat. Hakijoita on paljon. Ei jaksa lukea pitkiä tarinoita. Eikä edes pysty, jos on väärä riviväli! Tiivistä, ei CV mikään elämäkerta ole.  - Ai, ei vai? Mutta latinasta käännettynä…

EI CV:n pituudella ole väliä. Sisältö on tärkein, kaiken mahdollisen voi kirjata, harrastukset, luottamustoimet vaikka perhesuhteetkin.  Siis sittenkin elämäkertakirjoittamista. Kirjaa siis viimeisen työsuhteen jälkeen mummeilut, kummeilut, lenkkeilyt, raksat & rempat, koulutukset ja vaikka ulkomaanmatkatkin. Sillä CV:ssä ei saa olla aukkoja.

Ei se ole mikään aukko! Se on pohjaton kuilu, johon viimeinen työnantaja tönäisi! Ja se tuntuu samalta kuin uni, jossa putoaa. Unessa putoaminen päättyy, kun herää. Tämä putoaminen sen sijaan jatkuuuuu...

Mikä se ongelmasi on? Teet vain täydellisen CV:n. 

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat