Suomeenkin on rantautunut digilääkäri. Kehitys on kehitystä, vaikka huonoakin. Mitäpä minä tuosta tiedän, kun en ole kokeillut.

Mutta kuvitellaan, että.  Siis sähköinen palvelupyyntö digilääkärille. Juu, vaivaa on. Mikäs siinä, näytän läppärin kameralle silmääni. Näkyykö, punoittaa se. Onpa kätevää.

Korvassakin on varmaan jotain, kun en kuule lääkärin vastausta. - Ai, läppärin äänet olivat unohtuneet nollille.

Jaa niin, kurkku käheänä – siihen pitäisi kai kehittää jokin – ei selfiekeppi, mutta joku vastaava? Varmaan USB-liitännällä varustettu. Innovaattorit, liikkeelle! Markkinoita löytynee, sillä tulevaisuudessa terveysasemat on tarpeettomina purettu ja digilääkärit huolehtivat kansalaisten terveydestä. Etänä. Kätevästi.

No entäs, jos vaivaa on – muualla. Minä, hölmö, kun luulin, että belfien on keksinyt joku ihan tylsyyttä karkottaakseen ja vain huvin vuoksi.  -? No, ei siitä enempää.

Mutta kuvitellaan, että vastaanotto on lopuillaan ja lääkäri on päätellyt näkemästään jotain ja määrää reseptin.

Apteekkiin siis. Vai, riittäisikö siinäkin digiyhteys? Reseptihän jo singahti sähköisesti apteekkiin. Ja digilääke parantaisi ihan vain nähtynä? Miten olisi 3D-tulostettu lääkevalmiste? Eikä tarvitsisi lähteä kotoa mihinkään. Olisipa kätevää.

Kun ihmiset eivät enää kohtaisi toisiaan kuin digitaalisesti, niin kuolisivatpa pahat bakteeritkin sukupuuttoon. Mikään ei uhkaisi enää ihmiskuntaa. Paitsi ICT-virukset.

Jaa niin, lääkärinpalkkio. Kai sekin kävisi yhtä kätevästi, näyttämällä kameralle seteliä. Sitä viimeistä. Virtuaalipalvelusta virtuaalimaksu. Tähänhän meitä ohjataan – ei käteistä rahaa enää sen enempää tarvittaisi.

Ja tällä rautaisella Allin digilogiikalla myös nälkä ja jano tyydytettäisiin ihan vain katsomalla digikuvia. Kenelläpä ei olisi digilaitteita? Eipä olisi tarvetta leipäjonoille! Ajatella, mikä säästö yhteiskunnallekin.

 Uusi, uljas maailmamme.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat