Oltiin käymässä mökillä keväthommissa pari päivää, matka-ajat mukaan tarkasti laskien, yhteensä kolme vuorokautta.

Mikä se siellä lehtipinossa pilkottaa? Hoh. Sehän on t-y-ö-t-a-r-j-o-u-s! Siis sellainen, joita Viivin Wagner sai läjäpäin karattuaan etelän aurinkoon lomalle. Mulle ei käynyt samoin, vaikka taannoin testasin samaa kikkaa.

Mutta nyt. Kun eivät ovet aukea erilaisiin työvoimakoulutuksiin, niin heräsivät vihdoin siellä toimistolla. Tämä on kai nyt se, mistä EI SAA kieltäytyä.

Ja aikaakin on ruhtinaallisesti. Tultiin mökiltä kotiin 14.4. iltapäivällä. Kun heti tein hakemuksen, niin nippa nappa ehdin. Onneksi on tuota rutiinia tullut. Hakemusten väsäämiseen. Mitä, jos olisinkin ollut päivän pidempään mökillä? – Olisi se viimeinenkin viisisatanen mennyt karenssiajalta. Mitäs et, kurja työtön, päivystä postilaatikollasi?!

En usko tämän työsuhteeseen johtavan, kyseessä on vuokratyötä tarjoava yritys. Eivät ole tähän asti noteeranneet tällaista 50+-hakijaa. Mutta minun on velvollisuuteni täytettävä. Haettava, ilmoitettava hakeneeni, ja uudelleen ilmoitettava, kun en kuitenkaan tule valituksi.

Samaan aikaan hoetaan, että työttömien on otettava tarjottu työ vastaan. Heh he. Oikeasti. Jälkiviisaasti voisi kysyä, olisiko sen ensimmäisenkin työtarjouksen voinut lähettää jo vähän aiemmin – ennen kuin muutuin, hyh, pitkäaikaistyöttömäksi?

TE-toimistossa minulle sanottiin aikoinaan, että jo kolmen kuukauden! työttömyys katsotaan pitkittyneeksi. Minähän olen ollut vasta reilut kolme vuotta työttömänä. Ei ole aika eikä mikään. Ihmiselämässä.

Hah ha ha ha haaaa.

Nauru pidentää ikää. Työttömälläkin.

Kommentit (58)

Vierailija
1/58 | 

Jos tarjottu työ ei vastaa ammattitaitoasi, voi soittaa työtarjouksen lähettäneelle ja ilmoittaa asiasta. Ei sitten ole pakko lähettää edes hakemusta. Nimim. Kokemusta on

minni

Voi muutenkin perua ja soittaa jos näkee sen mahdottomaksi.Kokemusta on myös.Autottamana ja kortitta on mahdotonta ottaa kaikkia vastaan jos sit haluaa julkisilla kulkea monta tuntia ja monella eri välineellä,minä en.Kokemusta siitä monta monta vuotta.Ei kiitos enään.

Vierailija

Kyllä se tulee myös Netpostin välityksellä päivän pari ennen kirjettä, jos on sellaisen aktivoinut.

Vierailija

Minulle soitettiin,ja ilmoitettiin työpaikasta joka sopisi minulle.Hain välittömästi kyseistä paikkaa,mitään ei kuulunut!!!

Vierailija

Tuo on virallinen kirje, johon pitää reagoida, joten kyllä se kirjepostina paremmin noteerataan kuin jossain sähköpostin seassa. Sitä paitsi ei kaikilla ole sähköpostiakaan (ainakaan kauhean aktiivisessa käytössä). Netposti on tietysti aina vaihtoehto, jos siellä mökillä tulee vietettyä pidempiä aikoja...

ItsenäinenNainen
3/58 | 

Mitä legendaa tässä on. Kyllä itselle on on tämän tästä tullut osituksia että näihin paikkoihin on haettava.. pmaa alaani ovat vastanneet kyllä työt joihin on ollut haettava..nyt olen töissä määräaikaisena ja ihan omatoimisesti saatu. Taitaa kirjoittaja nauttia työttömyydestä ku noin ärsyttää. Ihan ensimmäisen tollaset lapun olen saanut n. 23-v ja nyt olen 32-v. Mut jokainen tyylillään mieluummin töissä käyn ku syljen kattoon mökillä, se kelan päiväraha niin hyvä ole, tieten jos puoliso elättää..

allikalliolla
Liittynyt31.10.2015

Onneksi olkoon määräaikaisestakin pestistä! <3 On aina ilo kuulla jonkun onnistuneen työnhaussa. Ja siis myös sen saannissa. Olen minäkin hakenut töitä ihan itse koko kolmen vuoden ajan. Vaan ei tunnu tärppäävän. Siksi onkin mielenkiintoista, että jouduin odottamaan tuon kolme vuotta sitä ensimmäistä kirjettä. Eikä "oma" alani nyt niin ihmeellinen ole. Todennäköisesti odottaisin edelleen sitä ensimmäistäkin, ellen olisi vihdoin itse ottanut puheeksi virkailijan kanssa asioidessa ja sanonut, ettei tämä itsekseni työllistyminen nyt näytä onnistuvan. Työn iloa sinulle toivottaen! 

minni

Mistä sinä tiedät että ärsyttää.Luuletko että tämä on helppoa OLLA TYÖTÖN HÄ.Mistä tiedät että puoliso elättää.

Vierailija
4/58 | 

Itselle tuli joskus vastaava, jossa hakuaika oli kirjeen saadessani mennyt useita päiviä sitten. Vika silti minun ja työmarkkinatuki meni. Onneksi tosin ajalta, jolloin en sitä enää hakenut kun olin saanut töitä. Nyt reilun vuoden jälkeen kolahti postiluukusta päätös, jossa tuen epäämispäätös hylättiin. On tää kyllä ihme touhua...

Vierailija
5/58 | 

on tullut noita mullekkin postissa,ja joutunut sitten kyselemään niitä paikkoja,vaikka jotkut niistä olivat jo täytetty,ja oli sellaisiakin,joihin ei vaan yksinkertaisesti päässyt julkisilla kulkuneuvoilla kotipaikkakunnaltani,työkkärin mielestä se ei ole syy kieltäytyä,jos esim.työpaikka 40 km.päässä.kun ei kaikilla sitä autoa,tai edes korttia ole.kävellen 40 km suunta on kyllä kohtuuton matka,eikö?silti kovasti jouduin sitä selittelemään.no onneksi nyt ainakin on työpaikka tiedossa,ainakin joksikin aikaa ja vieläpä muutaman kilsan päässä.

kaupantäti
6/58 | 

Voi mä tiedän niin tuon systeemin ja ihan älytöntä se on! Työ jota tarjottiin ei koskenut omaa alaani läheltäkään mutta halusin tehdä hakemuksen niin hyvin kuin pystyin, vaikka tiesin etten paikkaa tulisi saamaan.  Lisäksi siinä oli sellainen älytön juttu että työ olisi ollut kokopäiväinen ja määräaikainen. Minulla oli ja on edelleen osa-aikainen VAKITUINEN työ mutta mikäli olisin tuon työn saanut olisi minun pitänyt luopua siis tästä osa-aikaisesta oman alani työstä! Juupa juu. Olen nelikymppinen nainen enkä koskaan ole löytänyt työtä TE-toimiston avulla vaan ihan omalla akstiivisuudellani. Nykyistä osa-aikaista työtä (n.16 h/vko) olen tehnyt 4 vuotta. Olen tehnyt samanaikaisesti kolmea osa-aikaista työtä noin vuoden ajan, mutta se oli oikeasti mahdotonta. Olen siis ansiosidonnaisella joka päättyy joskus kuitenkin..hieman pelottaa miten sitten pärjään. Työtä ei ole sen kummemmin tarjolla edelleenkään.  Ilmaista työtä olen elämäni aikana tehnyt mielestäni ihan riittävästi. Ei työ ole joka alalta loppunut mihinkään, kaikki eivät vain enää halua/pysty maksamaan sen tekemisestä.

Vierailija
7/58 | 

Mä sain vastaavan kirjeen. En kyllä kokenut, että työnkuva olisi vastannut koulutustani ja kokemustani, ja tuskin työnkuvan perusteella olisin siihen ikinä hakenutkaan. Mutta sain paikan. 

Vierailija
8/58 | 

Jos on varaa pitää autoja ja mökkejä, niin miksi ylipäätänsä roikut työttömyyskorvaksella ? Siksi että saat kirjoitella tänne kuinka miehesi elättää sinua ja  nautitte eduistasi, joko oilisi aika irrottaa ja katsoa peiliin, oikeastikkin työttömät eivät tänne kirjoittele vaan etsivät ahkerasti töitä, tätäkin kirjoitan työpaikaltani. kiitos olen puhunut, mutta mitä tollaiset jotka vaan nauttivat miestensä elättämänä, niinsäälittävää.

allikalliolla
Liittynyt31.10.2015

Kiitos kommentistasi. Tulipa monta asiaa. Yritän vastailla silti. Kuten blogini esittelyssä kerron, pusken työttömyydestäni johtuvaa turhautunutta oloa kirjoittamiseen. Peilistä katsoo joka aamu yhden päivän vanhempi nainen. Hakemuksia olen lähetellyt. Montaa haastattelukutsua en ole saanut. Olen onnekas, kun on puolisko, johon nojata. Mutta silloin, kun minä olin vielä töissä - ei yrityksessämme työntekijät saaneet roikkua FB:ssä työajalla. Siitä sai varoituksen! Ja koneisiin asennettiin rajoituksia. Kauanko siitä onkaan, kun olin...

Manzenääs

Samaan minäkin kiinnitin huomiota, ei työaikana ollut naamakirjoihin ymv asiaa.Puhumattakaan, että olisi ehtinyt oikein ilkeästi kommentoimaan..mihin on kadonnut sellainen jutustelumentaliteetti? Näitä on ollut mukava lueskella-tänks Alli- muttei tuollaista silmille sylkevää kommentointia

Toinen vierailija

Todella törkeää. Pura paha mielesi muualle. Jos takana on parikymmentä vuotta työuraa, eikö jo ansaituista palkoista saa nauttia vaikka mökin muodossa? Kyllä kuristaa tuo asenne. Ihminen ei aina ole työtön omasta syystään. Saattaa moni kakskymppinen mennä tässä maailmassa ohi. He voisivat ehkä hoitaa vauvansa muitten kuin yhteiskynnan rahoilla, niinkö?

Vierailija

sanoisin että olet pikkusieluinen,kateellinen,katkeroitunut,typerä ihminen,joka luulee että ihmisten pitää sietää kaikenlaista ilkeyttä ja piikittelyä,koska ovat työttömiä.jos itse kirjoittelet Faceen työaikanasi,oletko varma ettet pian itse ole täällä työttömien joukossa?jos kadehdit työttömiä,mikset kokeilisi itse?

Vierailija

No jestas. Oikeasti työtä tekevät eivät kirjoittele tänne työajalla. Tee työsi, ehkä saat pitää sen. Tai sitten et. Millä sitten itseäsi korostaisit?

Alli, tsemppiä! Vaatii rohkeutta pohtia näitä asioita julkisesti, ja suurta sivistystä vastailla asiallisesti kaikenlaiseen kommentointiin. 

Vierailija
9/58 | 

Silloinhan tulisi ilmoittaa työvoimatoimistoon, jos lähtee pois kotoa, eikä ole työpaikkaa vastaanottamassa. Tällöin he ovat tietoisia ettet ole postilaatikon ääressä odottamassa.

Vierailija
10/58 | 

Onneksi Tämä tulee muuttumaan jahka tämä työnäytehomma saadaan hallituksen kohdalta pyörimään.
Mikäpä sen mukavampaa kuin saada nuo laiskat työttömät kotisohvalta tekemään palkatta työtä. Eikä työnantajan tarvitse edes palkata kun ei ole sopiva tarjottiin työhön, koska joku koulutus tai muu puuttuu.
Näin aletaan taas tähän vuosisadan takaiseen isäntä-renki -työsuhteeseen. Rikas yrittäjä hieroo karvaisia käsiään yhteen kun rengit perunamuusipalkalla tekevät likaiset työt.

minni

Vai on sun mielestä työttömät laiskoja,Ilman palkkaa en tee hetkeäkään töitä.Millä h.......ä sit elää.Luuletko että tää eläminen on ilmaista vai kuinka.Pidä vähän pienempää ääntä.

k.m.l.
11/58 | 

Voin samaistua. Olen saanut näitä työtarjouksia aiemminkin ihan kirjepostina, mutta hakuaikaa on ollut enemmän. Nyt olin ihan kiltisti kotona vartioimassa postilaatikkoa ja SILTI sain kirjeen vasta 13.päivä ja haettava oli viimeistään 15.päivä. Huhhei, auta armias, jos olisin ollu jossain muualla. Ja voi kauhea, miten negatiivisia kommentteja ihmiset ilkeää kirjottaa tänne sullekkin.. ei voi kun sääliä ihmisiä, jotka noin kärkkäästi on valmiita arvostelemaan toisia ja ylipäätään luulevat, että heillä on sellainen valta, että voivat toisia arvostella. Ei uskois aikusiksi ihmisiksi. Katkeria ja jostain syystä äärettömän kateellisen kuulosia nämä negatiiviset kommentaattorit, jos ei muuta. Todettakoon vielä, että suomalaiseen ajatteluun on jotenkin iskostettu sellanen ajatus, että ihmisarvo määräytyy työnteon määrällä. On siinä väärä lähtökohta elämään.

allikalliolla
Liittynyt31.10.2015
12/58 | 

Oho. Tämä muurahaispesä olikin jo herännyt talvihorroksestaan. ;) Ihanat ihmiset! Kiitos ihan jokaisesta kommentista! Taisin sohaisullani todistaa, että työttömyydestä PITÄÄ voida puhua. Meitä on laskutavasta piittaamatta satojatuhansia! Se on järkyttävä määrä eläviä ja tuntevia ihmisiä läheisineen. Silti meihin kohdistuu aivan outoja asenteita, kuin olisimme ihmisinä vähemmän arvokkaita. Miten jonkun ihmisarvo voi lakata olemasta siksi, että yrityksissä tavoitellaan voittoa kaiken muun hinnalla? Hups. Nytkö raotin vielä Pandoran lipastakin?

ps. Ai niin, kävin työhaastattelussa. Ihan itsekseni haettuun paikkaan. =)

assi

Työttömyys on vaiettu salaisuu sitä ei saa sanoa että on työtön.Siitä nimittäin pitää puhua,joo mutta mehän ei olla ihmisiä.Hienoa että sohaisit arkaan paikkaan jatka näitä hyviä kirjoituksia.KIITOS.

Maikku
13/58 | 

Sain aikoinani minäkin kirjeen työvoimatoimistosta, se tuli kyllä ihan ajallaan. Mutta työpaikka oli reilun 50km:n päässä, autoa ei ollut käytettävissä, eikä julkiset kulkeneet kumpaankaan suuntaan. Työajat olivat vaihtelevat klo 6-23 välillä. Soitin toki työnantajalle ja keskustelimme mukavasti tästä työpaikasta, hän vaikutti miellyttävältä ihmiseltä. Sitten hän kysyi asuinpaikkaani ja vastasin, kuten asia oli. Hän sanoi, että on täällä lähempänäkin työttömiä ja keskustelu kääntyikin työmatkoihin ja niiden hankaluuksiin. Lopulta hän reippaasti ilmoitti, että kiitos yhteydenotosta, hän ilmoittaa työvoimatoimistoon tämän tilanteen ja että työntekijä varmasti löytyy helpomman matkan takaa. Toivotti vielä onnea työnhakuun.
Eipä aikaakaan, kun työvoimatoimikunta lähetti kirjeen, jossa kerrottiin minun joutuneen karenssille, koska olin omalla toiminnallani aiheuttanut sen, ettei työsuhdetta syntynyt. Olin järkyttynyt ja soitin työnantajalle, kysyin, mitä hän oli sinne ilmoittanut. Hän oli kauhuissaan ja kertoi vain ilmoittaneensa, kuten tapahtui ja asia oli ja oli pahoillaan tapahtuneesta. Tein valituksen työvoimatoimikunnalle, ei ollut apua. Valitin myös oikeusasiamiehelle, jolta tuli ympäripyöreä vastaus aikanaan. Siinä sanottiin, että työvoimatoimikunta ei ollut toiminut ihan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta ettei voi moittiakaan, koska tapahtuma oli työssäkäyntialueeni sisällä. Sain tosin pari vuotta myöhemmin anteeksipyynnön ja pahoittelut työvoimatoimiston päälliköltä, hänellä ei ollut ollut mitään tietoa tapahtuneesta, mutta myöhäistähän se silloin oli. Mutta näin meitä siis pompotetaan, siivotaan tilastoja jakamalla karensseja hyvinkin mielivaltaisesti.

Murmeli
14/58 | 

Täällä myös pitkäaikainen työtön ja ikä 60+ joten tuskin tulen saamaan mitään työtä mutta kuitenkin roikun TE-n listoilla kaikkine vajavaisuuksineni eläkkeelle ei olisi enää kuin reilu vuosi. Olisihan se kiva jos vielä saisi muutaman kuukauden ihan oikeaa palkkaa eikä pelkkää kulukorvausta...

myy1

Myös täällä pitkäaikaistyötön 50+++v.Ei ole tarjoksia tullu,hakenut ole ja kielteistä tullut jatkuvasti.

Vierailija
15/58 | 

Tässä on oma näkemys tämänhetkiseen malliin: työpaikat on muilla mailla vierahilla, rahat päättäjien taskussa, ja nyt on nopeasti löydettävä syyllinen! Se on työtön! Jatkossa ei tarvitse siis kouluttautua lainkaan, kun ei sitä työtön omaa ammattitaitoaan saa päättää, vaan työvoimatoimistovirkailija! 

Lisää reuhkausta kirjoittamassani blogissa: http://withagrainofsalt.un1t.fi/ajatuksia/holmolaiset-arkadianmaella/ 

Vierailija
16/58 | 

Minä, juuri valmistunut filosofian maisteri, sain aikoinani työhönosoituksen paikalliseen leipomoon piirakanrypyttäjäksi. Pääaineeni oli perinteentutkimus, joten olihan tuo ihan alaan liittyvää työtä vissiin... ;) Vähän nauratti kaksimielisesti tuo työnimike. Soitin paikkaan, työ oli jo mennyt...

-dr-

Tähän on ihan pakko muistella omia kokemuksiani "työttömyystoimiston" touhuista; olin heidän "vaatimuksestaan" juuri kouluttautunut puhelinasentajan ammattiin (mikä sinänsä oli hieno homma) mutta töitä ei tietenkään löytynyt. Aika pian sain kuitenkin samaiselta "työttömyystoimistolta" käskyn hakea työpaikkaa. Rautakaupasta. Oppisopimuskoulutuksen kautta. Onneksi haastattelija työpaikalla oli ajan tasalla ja valitsi paikkaan sopivamman henkilön... En väheksy sen paremmin rautakaupan myyjäoppilaan kuin piirakanrypyttäjänkään töitä mutta kun koko ajan korostetaan koulutuksen tärkeyttä niin onko mielekästä samaan aikaan pyrkiä heittämään kokonaan romukoppaan näitä pitkiä ja kalliita koulutuksia? No, itse jatkoin sittemmin kouluttautumista ja työllistyin sen avulla pitkäksi aikaa mutta tässä iässä se tuskin enää on mahdollista, ei meitä 50+ vanhuksia kukaan enää töihin halua... Yritin googlata mutta eipä näytä olevan edes piirakanrypyttäjän paikkoja auki...

Hannu Rainesto
18/58 | 

Tämä virkaeliitti sairaus on ollut maassamme jo vuosikymmeniä, nyt taasen kärjistymään päin. Ilman näitä työttömiä ja heidän halveeraamistaan nousisivat palkat ja kestävyysvaje kasvaisi että kilpailukyky heikkenisi.
Työttömät ovat se uhri jonka kapitalisti väistämättä tarvitsevat työvoimakulujen minimimoiseen eli palkan alhaalla pitämiseen.
Kannattakaa vain edelleen kapitalismia, edellinen kannattaja sanoi olevansa vaikka veloissaan ja ulosotossa koko elämänsä kuin vapaana sosialismissa!

Vierailija
19/58 | 

Sain kolme kirjettä. Kaksissa ekoissa haastatteluissa pätevyyteni ei riittänyt,vahinko . Kolmannessa työ sivusi koulutustani, mut sain duunin. Duunin josta haaveillut nuoruudessa ja palkkakin kohdallaan.Jos on halua,motivaatiota ja nöyryyttä, niin joskus ne haaveetkin toteutuu.

DamienThorn

Yksittäinen yksilö voi saada työtä, hyvääkin työtä. Moni saakin. Mutta yksilötasolla kannattaa aina muistaa se suurempi kuva:

Esim. noin vuosi sitten tilastot olivat seuraavat:

- Työttömiä 381600

- Avoimia työpaikkoja 61200

Siinä se ongelma. Vaikka jokainen työtön pakotettaisiin täyttämään jokainen avoin työpaikka, silti jäisi yli 300000 työtöntä. Eli oikein kärjistetysti sanottuna, se että yksi työtön saa töitä, on aina parilta muulta työttömältä pois.

Ja niin pitkään kun Suomessa on enemmän työttömiä kuin töitä, kaikenlainen työttömien kepillä lyönti ja kurjistaminen on hullua, koska kuten sanottua, vaikka jokainen työpaikka olisi täytetty silti työttömien määrä ei oleellisesti olisi laskenut.

Tämä on asia, josta niin harva päättäjä ääneen kehtaa puhua. Että se ongelma ei todellakaan ole "laiskoissa työnhakijoissa", vaan siinä, ettei sitä työtä vaan ole koko Suomessa tarpeeksi tarjolla. Tulevaisuudessa automaation lisääntyessä sitä on entistä vähemmän tarjolla. Eli on hyvin todennäköistä, että kokoajan enemmän ja enemmän on työttömiä, vaikka kaikki työpaikat olisi täytetty.

Tämän takia työttömyydestä ei pitäisi tehdä halveksuttavaa tilaa, jossa työtön on valtion ja naapureiden sylkykuppi, koska työttömien määrä vain kasvaa. Ja asia ei voi mitenkään korjautua lisäämällä työssäkäymisaluetta tai lyömällä kepillä vielä kovemmin, koska vaikka hakkaisi 300000 työtöntä kepillä muussiksi, niin yhtäkään työpaikkaa ei syntyisi lisää. Paitsi ehkä muutamalle, jotka lapiovat ne muussit sit bioroskikseen.

apsu

Kiitos tosi hyvin kirjoitettu.Varmasti jokainen työtön menisi töihin jos niitä olisi enemmän tarjolla.

-dr-

Kirjoitat asiaa Damien! Ja tämä työttömien armeija valitettavasti myös halutaan pitää ja kurjistaa sitä entisestään koskapa se on oivallisesti osoitettavissa maamme koko kurjuustilan syntipukiksi. Hallitus EK:n marionettina ajaa kurjistamista eteenpäin pyrkimällä "työllistämään" ihmisiä lähes palkattomaan työhön. Ja valitettavan suuri osa kansasta hurraa ja syleksii yhä kasvavan työttömien joukon päälle. Samaan aikaan yritykset kilpailevat keskenään kuka irtisanoo enemmän väkeä pystyäkseen maksamaan suurempia osinkoja... Ainoa asia josta olen ns. hallituksen kanssa samaa mieltä on se, että jotain tarttis tehdä...

Työtönmasa-youtube
20/58 | 

Tässä 10 vuoden työttömyyden aikana on nähnyt ja kokenut tämän työttömyystilanteen evoluution. Aina vaan uhkaillaan isommalla ja isommalla kädellä, mutta valvonta pienenee. Antaa koirien haukkua, ei tätä yhtä elämää kannata hukata siihen että stressaa näinkin maallisista asioista.

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014
21/58 | 

Kiitos kaikille vilkkaasta keskustelusta! Kuten Allina kalliolla kirjoittikin, taisit tosiaan tekstilläsi todistaa, että työttömyydestä pitää voida puhua. DamienThornin kommentti on myös huomionarvoinen: Suomessa on enemmän työttömiä kuin töitä, joten ongelma ei todellakaan ole ”laiskoissa työnhakijoissa”.

Vierailija
22/58 | 

Minä valmistuin ammattI koulusta 2004 ja kävin järkkäri kurssin. Mulla ei ole autoa eikä korttia ja julkisilla pitää kulkea ja viimeinen juna kulkee 22 ja viimeinen linja auto 22.30. Työkkäri päätti pistää mut työkyvyttömyys eläkkeelle 2005. Näin nuori ja halu on tehdä mutta ei meille nuorille mitään anneta kun ei ole kokemusta.

allikalliolla
Liittynyt31.10.2015

Eihän näin saisi olla. Tuntuu oudolta, ettei päättävällä taholla huomata vallitsevaa ristiriitaa: nuori ei saa työtä vähällä työkokemuksella ja toisaalta me kokeneemmatkaan emme saa, koska on sitä työkokemusta - Liikaako? Voiko sitä olla liikaa, kun kuitenkin työpaikkakeskusteluissa painotetaan MONIosaajuutta.

Toivon sinulle hyvää, luota tulevaan. Ellinooran sanoin: tänään ihmisen puolikas, on huomenna leijonakuningas!

Vierailija
23/58 | 

Sain 13.5.2015 TE-toimistolta kirjeen, joka oli päivätty 11.5. ja jossa velvoitettiin hakemaan paikkaa, jonka haku päättyi 12.5. klo 15:00 - yli 24 tuntia ennen kuin sain kirjeen käteeni, koska olin sinä päivänä tekemässä yhden päivän keikkaa ja tulin kotiin vasta illalla. Minun olisi vielä 13.5. pitänyt ottaa TE-toimistoon yhteyttä ja ilmoittaa miten työnhaussa oli käynyt. Vaikeaa oli, kun toimisto oli sulkenut ovensa ja puhelimensa joitakin tunteja aiemmin ja Oma asiointi -palvelu oli ko. päivänä kiinni huoltokatkon takia. Seuraava päivä oli vielä pyhäpäivä, helatorstai. Laitoin sähköpostia ja selitin tilanteen, ja perjantaina 15.5. virkailija ystävällisesti lupasi perua työtarjouksen - eli velvoitteen minun tiedoistani. Mitä tästä opimme - työkkärissä painetaan hommia välillä aika vauhdilla eikä ehditä järjellä miettiä millaisia aikatauluja velvoitteille annetaan.

allikalliolla
Liittynyt31.10.2015

Hienoa, että kohdallesi osui fiksu virkailija. Enkä kirjoituksellani varsinaisesti halunnut moittia TE-toimiston työntekijöitä, he varmasti tekevät työtään parhaan kykynsä mukaan. Toiminnan vastaanottajana, asiakkaana vaiko kohteena? kuitenkin välillä ihmetyttää ja kyllä, ärsyttääkin, olla pelinappulana. Kirjoitan joskus hiukan kärjistäen, sarkastisestikin.

Jokaisesta lukijasta olen iloinen. Tästä runsaasta keskustelusta olen ihan häkeltynyt. Kiitos! <3

Ihmetys
24/58 | 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013082117393046_uu.shtml 

Mitenkähän työttömänä ei saa talkoilla keittää kahvia hyväntekeväisyysyhdistyksessä menettämättä tukiaan, mutta blogin kirjoittaminen Kodin Kuvalehden nettisivuilla on ilmeisesti ok? Iltalehden artikkelista lainaten: "Päätöksen perusteella työnhakijalla, joka työskentelee palkatta yrityksessä tai sellaisissa tehtävissä, jotka yleisesti tehdään työsuhteessa tai yritystoimintana, ei ole oikeutta työttömyysetuuteen." Kyllähän tälläkin blogilla haetaan lisää klikkauksia ja mainostilaakin näyttää olevan, joten kyllä se Kodin Kuvalehdelle jotain tuottaa. Tai mistäs minä tiedän saatko mitään työttömyysetuutta.

Älä ymmärrä väärin, en kritisoi millään tavalla sinun toimiasi. Halusin vain nostaa esiin jälleen kerran TE-keskuksen mielivaltaisuuden päätöksissään. 

allikalliolla
Liittynyt31.10.2015

No voi elama! Enpä muista saaneeni ohjeistusta harrastusten suhteen, silloin työttömän uraa aloitellessani. Yksi vapaaehtoishomma jäi mietintäasteelle kyllä saamastasi samanlaisesta vinkistä silloin. Sehän tästä vielä puuttuisi, että perittäisiin tuet takautuvasti takaisin, kun olen kehdannut kirjoittaa kokemuksistani. Ehheheeee-h. Eipä se muuta osoittaisi, kuin että olemme todella eri kastia. Te siellä, työssäkäyvät. Ja me, ilman työtä tahtomattamme elävät. Että työttömänä en saisi itse päättää, millaisella alustalla blogiani kirjoittelen. Mielenkiintoista. Kiitos, että toit tuonkin kantin asiasta esiin.

Vierailija
25/58 | 

Olen työskennellyt asiakaspalvelu tehtävässä pitkään mobiilialalla ja jäin työttömäksi yt-neuvotteluissa. Päätin suorittaa taksinkuljettajan ajoluvan ja tehdä niitä töitä aina mahdollisuuden tullen. Samoihin aikoihin työkkäri ilmoitti, että olisin työkokemukseni perusteella hyvä työskentelemään firmassa joka korjaa hitsauslaitteita ja muita sähkötyökaluja. En ole sähkömies, en ole koskaan edes käyttänyt hitsauslaitetta. Ilmoitin asiasta työkkäriin, että en omaa minkäänlaista koulutusta enkä kokemusta mitä yrittäjä vaatii. Tuloksena kahdenkuukauden karenssi, syynä "omatoimisesti aiheuttanut sen että en saanut paikkaa." Sellainen natsilaitos se työkkäri on. Lisäksi valituksessa ilmoitin, että olen saanut osa-aikaisen työn taksissa ja henkilökuljetus ala kiinnostaa niin haluan pitää paikan. Tämäkään ei riittänyt perusteeksi, karenssi jatkuu. Mutta riitti syyksi että minua ei valittu alkavalle linja-autokurssille, koska olen työssä. P**ska laitos koko työkkäri.

Työllinen
26/58 | 

Työttämänä on varaa olla mökillä arkipäivänä? Kun olin tytön, hain töitä, enkä ole enää työtön!

Kello
27/58 | 

Olen itsekin +50 ja koulutuksia on vain peruskoulu. Kuitenkin vuokratyöfirmoissa on minuun suhtauduttu aina positiivisesti ja ihan hyvin on töitä löytynyt, vaikka minulla ei ole minkään alan erityisosaamista. "Työnhakijan asenne on kaiken a ja o"... näin minulle on sanottu useampaankin kertaan ja olen huomannut sen olevan totta. Jos itsellä on valmiiksi asenne, että olen jo vähän yli-ikäinen, niin kyllä se vaan paistaa hakijasta läpi, vaikka sitä yrittäisi peitellä. Enkä ole suhtautunut mihinkään homman niin, että olisi turha hakea kun ei vastaa osaamistani, vaan olen suhtautunut niin että "en osaa vielä, mutta olen innokas opettelemaan". Pitkiä jaksoja en ole joutunut tällä tavalla olemaan työtön, vaikka asun pienehkössä kaupungissa jossa on paljon työttömyyttä.

allikalliolla
Liittynyt31.10.2015

Voi että. Olen niin onnellinen puolestanne! On hienoa, että edes jotkut onnistuvat löytämään töitä, eivätkä joudu tähän hulluun tilanteeseen; roikkumaan jatkuvassa epävarmuudessa. Hakuja on koko ajan päällä, enkä katso kalenterista viikonpäivää niitä tehdessä. Omasta mielestäni hakemukseni ovat ihan hyviä. Mutta en pääse edes haastatteluihin. Silloin on vaikea saada osoitetuksi minkäänlaista asennetta työnantajalle. Yhden kerran olen päässyt vuokrayrityksen haastatteluun. Sanoin, että kaikki käy, mihin katsovat minun soveltuvan. Noh, en ilmeisesti soveltunut, koska pihaustakaan ei sen jälkeen kuulunut. Mutta minäpä en aio luovuttaa. Tykkään ihan älyttömästi Elastisen biisistä, jossa: "Antaa tulla, kestän kyllä. Periks en tuu antamaan." Jotenkin näin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat