Julisteessa Uppo-Nalle makoilee kuunsirpillä.  Ja siitä se sitten karkasi ihan käpälästä. Uppis on saanut kaikenlaista karhutavaraa ympärilleen; kortteja, palapelejä, nallenarikoita, kirjoissa seikkailevat Uppis, Karhuherra Paddington ja Hemppa.

***

Oikeasti me Nallet asutaan täällä. Viime kesänä muutettiin. Nalle-kammariin, Hämeeseen.

Sillä yhdellä Airalla on joku isompikin populaatio hoteissaan, ollaan kuultu. Mutta me ollaan tämmönen suvun oma porukka, vuosikymmenten aikana kerääntyneet ja nyt päästiin kimppakämppään. Meitä on monenmoisia, on pari pandaa ja jääkarhujakin.

On meitä muutama oikeasti uniikki, käsityönä tehty. Joillain meistä on sellanen herkkä maha, että kun painaa, niin ihan älähdys pääsee. Sehän se vasta on hassua ihmislasten mielestä. 

Ollaan jotkut jo viis-kuuskymppisiä, niin päästiin tänne katonrajaan istuskelemaan. Ollaan turvassa tahmatassuilta. Ihmislapsilta. Mutta me vanhat ollaankin jo eläkkeellä.

Asuu täällä myös noita osa-aikaeläkeläisiä. Niillä on yleensä työrupeama kesällä. Univartijan keikkoja tekevät. Yötyötähän se on, mutta luontaisetuina saavat halauksia ja rutistuksia. Salaisuuksiakin niille kuiskitaan. Sitä me vanhat vähän haikeina muistellaan. Työelämän kulta-aikoja.

Ollaan odoteltu, milloin eräskin Nanne malttais muuttaa tänne. Se on jo yli 27-vuotias, ja on sille tehty muutama kauneusleikkauskin. Mutta vielä vaan heittää toisinaan unikeikkoja.

Vaikka niinhän se on, että kai karhujenkin työuria pitää pidentää. Ettei muodostuis tota noin nii, univajetta.

Sehän se vasta olis paha juttu. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat