Toni W kieltää uskomasta lauluihin, mutta minä luotan radioon, aamujeni ystävään. Laulujen sanoma avautuu miten kenellekin ja mahdollisesti aivan eri tavoin kuin sanoittaja tai artisti on alun perin tarkoittanut.

Maanantaina aamulla radio herättää: Parhaat vuotes kaikki maahan poljettiin, puoltakaan sun kivustas en voi tietää. Sä oot kaunis, vaikket enää tunne niin. Niitä sanoja nieleskellen voikin aloitella viikkoa kohti uusia pettymyksiä.

Tiistai on jo parempi päivä. Arki rullaa taas omalla painollaan. Voisi vaikka lauleskella mukana: Jatkan, jaksan, vaikka väkisin... katse eteen ja suupielet ylöspäin...

Tämän voimalla saattaa saada aikaiseksi jopa työhakemuksen. Hyvän sellaisen. Koska pystyn. Jaksan.  Jatkan. Vaikka väkisin. Yhä uudestaan, vaikken aina saakaan vastausta. Edes sitä hylkäävää.

Keskiviikkona  oon voimissain! Kun saa tehtyä yhden hakemuksen, samalla draivilla painaa vielä seuraavanakin päivänä. Kestän kyllä, periks en tuu antamaan.

Torstai on toivoa täynnä. Tänään on tullut sun päiväsi!  Pian puhelin varmasti soi. Pääsisi työhaastatteluun. Se olisikin jo neljäs! Kolmessa vuodessa.

Huipputahti, vai mitä? Ollaan kovaa valuuttaa työmarkkinoilla.  Jo vähän elämää nähneet. Ja kokeneet. Kuka opetti sua maata kohti katsomaan?

Perjantaina  toosa pauhaa Jos se ei tapa, niin se todellakin hajottaa. Ei alkanut tälläkään viikolla uusi ura. Eikä mulla ole rahaa.

Lauantaiaamuna on hetken helpompaa kuvitella, että se uusi aamunkoi vielä kerran toivon meille tuoda voi.

Sunnuntaina soi vielä 2080-luvulla. No huh. Siihen mennessä olen jo vapautettu. Tai sitten seuraavassa elämässä enkelit lentää sun uniin.

Mahtaako sillä alalla olla suhdannevaihtelua ja turbulenssia odotettavissa?

 

(Sanoitusten takana: Apulanta, Juha Tapio, Elastinen, Vicky Rosti, Haloo Helsinki, Hector, Suvi Teräsniska, Sanni, Mikko Kuustonen)
 

Kommentit (2)

Vierastelija
1/2 | 

Kyllä sä vielä jonain päivänä pääset laulamaan: ain laulain työtäs tee...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat