Ketkä ovat jo paikalla?

Nukkumatti nojailee hiekkasäkkiinsä ja hörppii kofeiinitonta latteaan. Kevätyö vilkuilee kelloaan, joko voisi lähteä vuorotteluvapaalle. Mutta missä se yötön yö kuhnailee? Vuoronvaihtoa on pakko odottaa. Neuvottelutulos on jo tiedossa. Koko yyteet on pelkkä muodollisuus. Huolihilkka jo kopistelee kenkiään eteisessä.  Täysikuu mollottaa tavoilleen uskollisena. Ei ole mitään sanottavaa. Riittää, kun vaan on.

Sieltähän se suviyö jo pyyhältää. Sirkuttaa innoissaan, vilkuttelee auringon ensisäteitä verhojen väliin. Voi ei. Ei hetken rauhaa, miettii kevätyö. Ja yrittää saada sirkutukselta suunvuoron. Että voisi napauttaa fist bumpit suviyön kanssa ja hiihdellä sitten ansaitulle vapaalleen. Kaamoskallehan pääsi lähtemään jo aiemmin.

Huolihilkka pitää huolen, etteivät huolet vain pääse häviämään. Se huolehtii menneistä. Ja tulevista. Ja siinä samalla vielä meneillään olevistakin. Ihan kaikesta huolihilkka osaa huolehtia. Ja pitää huolen, että kaikki huolehtivat.

Oliko meillä agendalla  mitä? Muistaako kukaan?

Nukkumatti selittää: Ei vaan toimi. Oon antanut tupla- jopa tripla-annoksen, ei vaan tehoa. Kustannustehokkuus sakkaa pahasti. Tästä huolestuneena huolihilkka alkaa innoissaan kertoa, miten huolet huolestuttavatkin ja miten tutkimustulokset tukevat tulkintaa, että huolet ne vasta hyvin toimivat tässä yhteydessä.

Kevätyö on jo huikannut moimoit verhon takaa ja antanut vetovastuun yöttömälle yölle.

Suviyöhän ei meinaa pysyä nahoissaan, kun nuoruuden innolla se selittää, miten valon määrä vaikuttaa, ja miten sen kuuluukin vaikuttaa. Ja miten linnutkin innostuvat lisääntyneestä valosta eivätkä malta pysyä hiljaa edes öisin. Jesss. Siistii.

Seuraa kiivas ajatustenvaihto, pitääkö asialle tehdä jotain vai onko tila se, mitä tavoiteltiin. Kevätyö livisti etuajassa, äänestystulos on 2-1. Nukkumatti jäi vähemmistöön omalla kannallaan. Täysikuu äänesti tyhjää.  Se vain on. Ja mollottaa.

Tässä vaiheessa tyynyn alta kuuluu voipunut pyyntö: Jos masa on lomautettu, niin voitteko käyttää edes sitä puheenjohtajan nuijaa. Haluaisin nukkua. Ihan oikeasti! Edes vähän. Pliiiiiiis.

 

Kommentit (6)

Mari - KK
Liittynyt1.10.2013
2/6 | 

Linnut tosiaan pitävät aivan sietämätöntä meteliä. Puheenjohtaja vaihtoon vaan! Jaan hauskan tekstisi tänään KK:n Facessa.

Vierastelija
3/6 | 

Masa takaisin ! Ja sille lisää liksaa, jotta jaksaisi työnsä kunnolla hoitaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat