Muistatko, kun kioskeihin haluttiin myyntiin myös elintarvikkeita? No, nuoremmat eivät voi muistaa, mutta näin tehtiin, koska kaupat sulkivat ovensa niin varhain. Kioskit sen sijaan olivat pitkään iltaan asti auki.

Kioskeihin on ajan kuluessa tulleet myös pakettipalvelut, poliisin passi/ajokortti ym. asiakirjojen luovutukset, matkalippujen myynti…Kaikenlaista tärkeää. Kun kerran ovat kuitenkin auki.

Mutta mutta. Nyt kaupat ovat yötä päivää auki. Elintarvikkeita voi ostaa kaupoista 24/7. Silloin kun huvittaa.

Mihin tarvitaan enää kioskeja? Niissä hinnatkin ovat yleensä korkeammat kuin kaupoissa. Mutta lyhyemmät! aukioloajat.

Mitä jos ne vaikka lopettaisivat elintarvikkeiden myynnin ja keskittyisivät siihen pakettitoimintaan ja postimerkkien myyntiin? Niiden nimenhän voisi muuttaa vaikkapa – mikä olisi hyvä nimi?

Hei! Miten olisi Posti?! Eiks se olis hyvä ja kuvaava?!

Miten se kuulostaa jotenkin tutulta?

Muistatko, kun junaan ja joskus bussiinkin ostettiin lippu siitä asemalta? No, nuoremmat eivät voi muistaa, mutta näin tehtiin, koska se oli kätevää. Ostaa se lippu siitä, mistä matka alkoi. Silloin, kun oli lähdössä matkalle.

Kun liput ostetaan netistä, voi käydä kuin minulle äskettäin; sain kaimani lipun sähköpostiini. Käteväähän sekin on. Siis jos olisin ollut lähdössä matkalle.

Jos kioskit eikäku ne postit, keskittyisivät paketteihin, niin asemille voisi perustaa sellaisia – mikä nyt olisi kuvaava nimi?

Lipunmyynti!?

Mutta miten sekin kuulostaa jotenkin tutulta?

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat