Herkästi ja voimakkaasti mielessään kuvittelevia pyydän heti aluksi vaihtamaan postausta. Tai mistäs minä tiedän, miten kukakin tämän kokee. 

Huomasin näet eilen sattumalta, että elinluovutustestamenttini vietti kakskymppisiään.

Muistan, kuinka vähän pelotti allekirjoittaa korttia - mitä jos seuraavassa hetkessä jään auton alle - minä, tuolloin kahden lapsen äiti. Nuori ihminen. Noh - silloinhan sitä olisi ollut hyödyksi monelle. En törmännyt, oon elänyt vain.

Entäs nyt - minkä ikäiset osat kelpaavat vielä kierrätykseen? Täytyy tarkistaa tuokin, ihan mielenkiinnosta.

Osuipa silmiini myös Hesarin juttu vähän erilaisesta materiaalivajeesta Helsingin yliopistolla, ruumispulasta. Ihan totta. Lääkäriopiskelijat harjoittelevat toimenpiteitä enimmäkseen virtuaalisesti. Hmmm.

Jotenkin tuntuu, että siinä missä lentokapteeni on lentoonsa oppinut myös oikeasti koneita lentämällä, lääkäritkin saisivat oppinsa ja pätevyytensä muutenkin kuin "tietokonepelin" avulla.

Jos saa elää ja hengittää pitkälle vanhuuteen, niin olisihan se järkevää vielä viimeisen kerran olla hyödyksi. Eikö?

Siihen tarvitaan tosin erillinen testamentti. Jos luovuttaa ruumiinsa yliopiston käyttöön.

Niin just.

Ehkä tästä pitää vielä keskustella läheisten kanssa.

Kommentit (4)

Pii
Liittynyt29.2.2016
1/4 | 

Hyvä asia muistuttaa - piti ihan tarkistaa että on tallessa. Tosin lakimuutos muutama vuosi sitten käänsi asiaa hiukan parempaan suuntaan eli jos elimen luovuttamista ei erityisesti ole henkilö kieltänyt - elimiä voidaan ottaa. 
Hoitotahto olisi myös hyvä ilmaista joko puhumalla tai jopa testamentilla.  

Jokainen voi olla kokki

Vierastelija
2/4 | 

Elinluovutuksessa ei ole ikärajaa, lääkäri sitten päättää, mitä voidaan käyttää ja vanhempien luovuttajien elimiä voidaan käyttää vanhemmille tarvitsijoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat