"Kakkapää äiti!" huutaa miun keskimmäinen, kun sillä palaa käämi. Eli äiti on - taas kerran - kieltänyt tekemästä jotain kivaa. Yksi asia tässä äitistatuksessa tuntuu olevan vakio; nimittäin kakkapäisyys on usein toistuva olotila.

Perheen kakkapään titteli asettuu luontevasti sille vanhemmalle, joka viettää lasten kanssa enemmän aikaa. Ja meidän perheessä se on äiti.

Koska mie elän lasten kanssa sitä arki-arkea isän ollessa töissä, se olen väkisinkin mie, joka niihin konfliktitilanteisiin joutuu useammin ja yrittää asettaa rajoja parhaan kykynsä mukaan. Isillä ja isovanhemmilla on sitten mukavampi homma ilmestyä paikalle, ja olla se kiva kaveri.

Viimeisin kakkapää-taisto meillä käytiin nyt ihan lähiaikoina. Kakkapää-äiti kyllästyi taas kerran kaatopaikkaa muistuttavaan kotiin, ja ilmoitti ykköselle ja kakkoselle, että äidin varpaantappajat eli pikkulegot korjataan lattialta pois ennen imurointia tai ne saavat kakkapään mielestä sujahtaa suulakkeen kautta pölypussiin muiden roskien kera.

Kuten arvaatte kakkapään ilmoitus ei ollut nuorison mieleen. Lastenhuoneessa nähtiin mielenosoituksia ja ylitsepääsemätöntä väsymystä sekä monia muita Teatterikorkean pääsykokeisiin kelpaavia performansseja. Mutta kakkapää pysyi kakkapäänä, ja lattia tyhjeni.

Ja sunnuntaina automarketissa mie se vasta kakkapää olinkin! Ei saanut kiipeillä ostoskärreissä, roikkua kärryissä istuvan kolmosen jalassa eikä sipsejäkään ostettu, vaikka niissä oli Angry birdsin kuva.

Kakkapään ei siis auta kuin luottaa duuniinsa, vaikka kivahan se olisi olla jälkikasvunsa suosiossa vuorokaudet läpeensä. Toivottava, että kasvattaminen tuottaa joskus hedelmää, vaikka kakkapää onkin ilmaa silloin, kun mummo tai mamma on paikalla.

Kai se kakkapääkin on joskus tehnyt jotain oikein, kun illalla jälkikasvu käpertyy sohvalla kainaloon ihan vapaaehtoisesti. Se kakkonenkin, joka vielä hetki sitten haukkui kakkapääksi.

Kommentit (2)

Vierailija

Kun ajaa kakkapään tuotoksen kirjoituksiin ja saa läksiäisiksi HALIN, tietää ettei ole ihan niiin kakkapää - after all.

Seuraa 

Jotta elämä olisi pirkompaa! Pirkko tarkoittaa naista, jolla on asenne kohdillaan ja elämännälkää. Annepirkko on keski-ikää lähestyvä kotiäiti, jolla on asennetta, mutta kaikki muu voi sitten olla vähän hukassa. Työura vaihtui äitiyteen, ja nyt Annepirkko miettii, mitä elämällään tekisi - tai sitten ihan vain sitä, millä pysyisi hereillä seuraavaan kahvikupilliseen saakka.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat