Hyvä äiti synnyttää alakautta ja imettää pitkään. Kivahan se olisi, jos elämässä kaikki menisi oppikirjan mukaan. Mutta joskus se on molemmille osapuolille parempi vaihtoehto synnyttää kirurginveitsen avustuksella eikä se maitokaan kaikilta heru samaa tahtia satatonnari-lehmän tahtiin.

Lapset nukkuvat paljon, ja niiden myös pitäisi tehdä niin. Tervetuloa meille vaan nuijanukuttamaan! Miun täytyy vissiin sanoa ykköselle ja kolmoselle, että ne pitää palauttaa, kun eivät osaa nukkua vaadittuja 12 tunnin yöunia. Jos rotu on vilkasta ja vähäunista, niin ei niitä väkisinkään pysty makuuttamaan.

Kyllä ne käyttäytyvät, jos ne on kasvatettu hyvin. Tämä on miun suosikkeja, samoin "Lapset ovat lapsia", joka taas mukamas antaisi oikeutuksen lakata edes yrittämästä kasvattaa. Lasten logiikka ja kärsivällisyys eivät vain ole aikuisenlaisia, joskus ne kikkailee joka tapauksessa.

Tytöt ovat rauhallisia. Aijaa, hyvä kun selvisi miullekin! Meillä ainakin asuu rinsessan sijasta römppö, joka keulii enemmän kuin laki sallii.

Hyvä äiti on nuori/vanha/laiha/lihava/huolehtii itsestään/huolehtii vain lapsistaan. Eiköhän tullut jo selväksi. Teet mitenpäin vaan, ei kelpaa kenellekään.

Äiti on onnellinen eikä hermostu. Pelkkä äitiys ei onneen riitä, vaikka varmasti onnea elämään tuokin. Ja kyllä äidit hermostuvat - hyvinkin usein! Yksi osa äidiksi kasvamista lienee se, että oppii käsittelemään tilanteita, joissa kuppi menee nurin.

Hyvä äiti on tasapuolinen. Siihen pitää pyrkiä, mutta miten se onnistuisi, kun sekä äidit että lapset ovat yksilöitä? Samaan tavoitteeseen päästäkseen saattaa joutua luovimaan eri tavoilla jo sisarustenkin kesken.

On se sen arvoista. Onhan se, mutta antakaa äideille oikeus puhua ääneen silloinkin, kun se ei tunnu sen arvoiselta. Tuota kommenttia enemmän äiti saattaisi tarvita sillä hetkellä halausta tai lohduttavia sanoja.

Kommentit (2)

Seuraa 

Jotta elämä olisi pirkompaa! Pirkko tarkoittaa naista, jolla on asenne kohdillaan ja elämännälkää. Annepirkko on keski-ikää lähestyvä kotiäiti, jolla on asennetta, mutta kaikki muu voi sitten olla vähän hukassa. Työura vaihtui äitiyteen, ja nyt Annepirkko miettii, mitä elämällään tekisi - tai sitten ihan vain sitä, millä pysyisi hereillä seuraavaan kahvikupilliseen saakka.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat