Lasten myötä miekin olen päässyt osalliseksi tästä viime vuosien hitiksi nousseesta perhelajista geokätköilystä - tai varmaan miun perheen kohdalla (geo)kätköilystä. Ja kun kaiken on nykypäivänä oltava sitä lähi, lähi, lähijuttua, niin miun versio kätköilystä on taatusti aitoa lähiharrastamista.

Meillä ainakin kätköillään parhaimmillaan ihan tässä kotinurkissa - sisällä ja ulkona. Ei siis tarvitse ajella epäekologisesti autolla harrastusten perässä.

Kätkövihjeiden tulkitseminen taas harjoittaa mukavasti äitiajan dementiasta kärsivän pirkon aivotoimintaa. Kun ainoa vihje on ohitse vippaileva ja virnuileva leikki-ikäinen, niin kätkön löytämiseen tarvitaan kompassin ja kuuklen lisäksi myös tarot-tulkintaa.

Äidille ongelmattominta kätköily on silloin, kun kätköön on laitettu leluja. Ei tarvitse muistaa kuin siivouspäivinä kurkata huonekalujen alle, ettei vetäise imurin sisuksiin ihan kokonaista laatikollista pikkulegoja.

Stressaavaksi harrastus muuttuu siinä vaiheessa, kun kätkemistä harrastetaan miun tavaroilla tai jollain yleishyödyllisillä härpäkkeillä, joita mie olen yrittänyt kätkeä ympäri taloa. Lapset ovat tunnetusti äitiä parempia tekemään ja löytämään kätköjä.

​​​​​​Kiireessä harrastaminen on todella mukavaa, kun alat etsiä kätkettyjä avaimia tai huulirasvaa. Top kymppi -listalle pääsevät myös tilanteet, joissa kolmonen on päättänyt kätkeä äidin käsilaukut vessaan tai likaiset kumisaappaat keittiöön.

Joskus itsensä voi laittaa kätköön kokonainen lapsi. Meillä tuo kakkonen saa aina välillä näitä kuningasideoita, ja lähtee pihalta kulkemaan omia polkujaan konehallille tai pellolle. Onneksi miulla on kätköilyharrastuksessa kätyrinä tuo perheen lemmikki. Kissaa seuraamalla mie olen yleensä löytänyt sen kätköön menneen kakkosen.

​​​​​​Mikäli mie olen oikein ymmärtänyt, niin kätkön löytäminen on tässä harrastuksessa se kirsikka kakun päällä. Miehän saan sitä löytämisen riemua kokea ihan päivittäin. Milloin on legoninja varpaan alla tai joku kiva yllätyssektori kengässä.

Viimeksi siivotessa mie löysin melkein priiman salmiakkikarkin olohuoneen vitriinin alta. Ei ollut kuin pari kertaa suussa käytetty, ja sitten tölätty kiinni parkettiin. 

Kommentit (1)

Seuraa 

Jotta elämä olisi pirkompaa! Pirkko tarkoittaa naista, jolla on asenne kohdillaan ja elämännälkää. Annepirkko on keski-ikää lähestyvä kotiäiti, jolla on asennetta, mutta kaikki muu voi sitten olla vähän hukassa. Työura vaihtui äitiyteen, ja nyt Annepirkko miettii, mitä elämällään tekisi - tai sitten ihan vain sitä, millä pysyisi hereillä seuraavaan kahvikupilliseen saakka.

Blogiarkisto

2016

Kategoriat